Peste 8.000 de vizitatori în primele 10 zile ale Art Encounters. Ce...

Peste 8.000 de vizitatori în primele 10 zile ale Art Encounters. Ce evenimente importante mai au loc

0
DISTRIBUIȚI

Cazarma-U-Timisoara-Foto-ArtEncounters
Nu mai puţin de 8.000 de vizitatori au trecut, în primele zece zile ale bienalei de artă de la Timişoara Art Encounters, pragul celor 17 galerii şi muzee timişorene, pentru a admira operele a peste o sută dintre cei mai cunoscuţi artişti români contemporani, numărul acestora crescând treptat, pe măsură ce evenimentul a devenit din ce în ce mai cunoscut.
Cele mai vizitate expoziţii au fost cele de la Cazarma U, clădire inaccesibilă publicului în ultimii ani, unde 11 dintre cele mai importante galerii din ţară au fost invitate să îşi expună lucrările de artă, şi de la sinagoga din Cetate, unde instalaţia de sunet a Ioanei Nemeş, închisă în 6 octombrie, va fi redeschisă în fiecare week-end, în urma popularităţii de care s-a bucurat.
Pentru a atrage un public cât mai larg şi diversificat alături de arta contemporană românească, acest eveniment, aflat la prima ediţie, a creat programe specifice, precum programul educaţional, lansat pe 6 octombrie, când s-a organizat Ziua Profesorului, la care au participat peste 80 de profesori care au vizitat toate expoziţiile.


Ca urmare a acestui demers, în primele două săptămâni, peste 1.500 de elevi au luat parte la vizitele ghidate interactive, special concepute pentru copii. Programul de voluntariat a prilejuit implicarea a o sută de voluntari în ghidarea expoziţiilor, ca mediatori culturali. Vârsta medie a acestora este de 20 de ani, ei având astfel oportunitatea de a descoperi şi a-şi însuşi cunoştinţe generale despre arta contemporană românească. “Ne bucurăm că evenimentul Art Encounters a fost aşa de bine primit de comunitatea locală. Numărul vizitatorilor din primele zece zile depăşeşte aşteptările noastre. Sperăm ca până la sfârşitul lunii un public cât mai larg să descopere arta contemporană românească” spune Delia Crăciun, coordonator al programului educaţional.
Astăzi, de la ora 12,00, la Galeria Mansarda, artistul Vlad Olariu va conferenţia, pe tema “Eroi mari, oameni mici” iar de la ora 13,00, artistul Alex Mirutziu va vorbi despre “Răzbunarea arhitecturii sau Când construiesc am dreptate”. Vineri, de la 16,00, la Sala Vieneză, criticul de artă şi curatorul Erwin Kessler va susţine o prezentare intitulată “Pictura înapoi” iar de la ora 17,00, expunerea scriitorului şi jurnalistului Bogdan Ghiu este intitulată “Be East: între indistincţie şi intimidare, Design & Desen. Arta în noile economii ale atenţiei şi terorii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.