Teo Milea a spart gheaţa în Toronto: primul concert din Canada al...

Teo Milea a spart gheaţa în Toronto: primul concert din Canada al pianistului, un real succes VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

teomileaPianistul timişorean Teo Milea, care s-a stabilit de puţin timp în Canada, a susţinut primul lui concert în Toronto, evenimentul desfăşurat la Gallery 345 fiind sold out şi beneficiind de un real succes. După o vară petrecută în studioul de înregistrări pentru înregistrarea noului album, Open Minds, Teo Milea a lansat în luna septembrie a acestui an videoclipul piesei „Silence” şi a susţinut în 1 octombrie un concert extraordinar la Filarmonica „Banatul” din Timişoara. Albumul de debut al lui Teo Milea, „Pe clape albe… şi negre”, a avut parte de un succes deosebit, piesele incluse pe acest disc fiind difuzate în playlist-ul celebrului radio american SkyFM din New York sau în programul postului de radio Clasical One din Paris. „Am spart gheaţa în Toronto. Am spart şi engleza, am mai dat-o de gard cu câteva fraze dar important este că lumea s-a simţit bine. Cel mai mult mă bucur că am reuşit să spun din punct de vedere muzical ceea ce am avut de spus“, a declarat Teo Milea pentru televiziunea română „Noi Românii Toronto TV“.

„Lipsa pianelor de concert şi a instituţiilor de cultură care să încurajeze arta creaţiei şi susţinerea ei au fost primele picături de apă din pahar, care m-au făcut să mă decid să plec.


Deasemenea, nu mi se pare normal şi corect să mi se ceară chirii de mii de euro în capitală pentru săli care deţin un pian bun de concert. Invitaţiile mult mai dese de a concerta în străinătate faţă de ţara natală, au mai umplut paharul cu puţină apă. Poveştile cu Saşi Vuşcan despre scena din Canada şi oportunităţile de acolo, despre şcolile de compoziţie şi orchestraţie pe care aş putea să le urmez, au mai adus şi ele puţină apă. În urmă cu un an am primit următorul răspuns de la o instituţie de cultură din mijlocul ţării: “Caută-ne peste 10 ani, momentan eşti prea tânăr şi necunoscut”. Recunosc, acesta a fost momentul în care paharul s-a umplut şi am decis să plec. Aradul şi Timişoara sunt locuri în care m-am format ca muzician, aici sunt oamenii de la care am primit primele aplauze în concertele cu compozițiile mele, din aceste locuri m-am inspirat când am creat și sunt locurile cele mai dragi mie. Însă simt că este momentul să trec la o etapă nouă, iar Toronto îmi oferă această oportunitate“, spunea Teo Milea.pentru pressalert.ro în motivarea deciziei sale de a se stabili definitiv în Canada. După apariţia albumului săui de debut, muzicianul născut în Chişineu Criş a susţinut o serie de concerte atât în ţară cât şi în străinătate, printre acestea din urmă numărându-se recitaluri în sediul Comandamentului NATO din Bruxelles, sau ca reprezentant al României în cadrul Biofach 2013, cea mai mare expoziţie mondială de produse ecologice, la care participă peste 90 de ţări, găzduită la Nurnberg.

Foto: Flavius Neamciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.