Rapid a primit un nou termen, dar are șanse MINIME de a...

Rapid a primit un nou termen, dar are șanse MINIME de a juca în Liga I. Cu ce nouă problemă se confruntă ACS Poli în așteptarea deciziei parțial salvatoare

0
DISTRIBUIȚI
ACS Poli are șanse să rămână în Liga I
ACS Poli are șanse să rămână în Liga I. Foto: Adrian Pîclișan

Cererea Rapidului de a fi suspendată provizoriu decizia în privința falimentului a fost respinsă astăzi de Curtea de Apel București ca fiind neîntemeiată. Clubul giuleștean a primit însă un nou termen pentru judecarea recursului, chiar cu o zi înainte de ultimatumul anunțat de LPF. Șansele echipei pregătite de Dan Alexa de a începe sezonul în Liga I tind spre zero. ACS Poli e echipa care ar avea de câștigat, dar și situația bănățenilor a rămas complicată.

Decizia de azi înseamnă totodată că procedura de lichidare continuă la Rapid. De altfel, și jucătorii noi sosiți și pregătiți să semneze cu nou promovata bucureșteană au început să părăsească echipa și să dea curs altor oferte.


Șansele ca Rapid să primească o decizie favorabilă luni, 11 iulie, sunt foarte mici, anunță site-ul 1923.ro. Stingerea datoriilor de 4,5 milioane euro în doar câteva zile pare de domeniul fantasticului. În aceste condiții clubul rămâne în faliment iar la Adunarea Generală a ligii programată marți nu se va vira către Rapid prima tranșă din drepturile TV. Rapidul ar avea mari dificultăți și în a-și forma un lot eligibil pentru noul sezon.

La ”cotitură” așteaptă ACS Poli. Club care nu se află însă nici el într-o situație foarte bună din punct de vedere financiar. Datoriile au depășit cuantumul de 1,2 milioane euro iar în Liga I echipa ar începe cu o penalizare de -14 puncte. Mai mult, președintele Ioan Miculaș a confirmat pentru tmsport.ro că ANAF a blocat conturile clubului de câteva zile. Litigiile se adună și clubul riscă noi sancțiuni de la FIFA. Chiar și așa timișorenii sunt convinși că prezența pe prima scenă le va aduce salvarea.

ACS Poli va disputa azi, de la ora 18.00, al doilea test al verii, pe teren propriu, cu divizionara C Viitorul Domnești, după ce ieri a remizat (1-1) cu OFK Belgrad (L2 Serbia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.