Spectacol TOTAL în finalele CEV Satellite Timișoara, chiar și fără românce. Ce...

Spectacol TOTAL în finalele CEV Satellite Timișoara, chiar și fără românce. Ce țară și-a păstrat dominația în competiția de volei de plajă din Parcul Rozelor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Finala CEV Germania - Austria (2)
Nemțoaicele Kim Behrens și Nadja Glenzke au primit șampania la final. Foto: Adrian Pîclișan

Arena specială de volei de plajă din Parcul Rozelor s-a umplut în cele din urmă astăzi pentru marea finală de la CEV Satellite Timișoara. La fel ca în ediția trecută la final s-a intonat imnul Germaniei. Venite din calificări, Kim Behrens și Nadja Glenzke au trecut cu 2-1 la seturi de gemenele Nadine și Teresa Strauss din Austria. Și la această ediție fazele superioare au rămas interzise reprezentantelor României.

Pe locul 3 s-a clasat perechea poloneză formată din Jagoda Gruszczynska și Dorota Strag. Cele două au trecut în finala mică de cuplul Kravcenoka / Graudina din Letonia (scor 2-1), sportivele care le-au învins în runda 1 pe Melniciuc și Tataru (CSM Timișoara). Murariu și Miclăuș au pierdut tot joi cu favoritele nr. 1, Motrich/Abalakina, sportive care au fost la rândul lor eliminate de surorile Strauss (Austria). Murariu și Miclăuș s-au clasat pe 13 după un eșec cu o altă pereche din Letonia.

După câteva zile de arșiță și la câțiva zeci de metri de strada blocată unde sfârâiua micii pentru cei de la Festivalul Inimilor, timișorenii au putut lua loc în condiții civilizate la finalele celui mai puternic turneu de volei de plajă din țară. Baza din Parcul Rozelor a arătat potențial prin ocuparea în totalitate a locurilor de la noua tribună de 500 de locuri. Spectatorii au ocupat și tribunele mai mici ferite cât de cât de soare și au gustat un spectacol frumos. Gemenele Nadine și Teresa Strauss și-au câștigat simpatia publicului după primul set câștigat greu, 21-19, în fața nemțoaicelor Kim Behrens și Nadja Glenzke, sosite din calificări. Cele din urmă au dominat însă apoi jocul și au părut mult mai stăpâne pe execuții. 21-13 și apoi un 15-8 în ”decisiv” au păstrat practic trofeul pe tărâm german. Parcursul lui Kim și Nadja a amintit de ediția trecută, prima de ”Satelit” organizat la Timișoara, când tot din calificări, ba chiar din country quota, au sosit și au câștigat trofeul Katarina Schillerwein și Cinja Tillman.

”E un sentiment incredibil, e prima dată când luăm medalia de aur și suntem atât de entuziasmate.


Ne bucurăm de ea și vom da o mare petrecere acasă. E un sentiment plăcut. Ne simțit foarte bine la Timișoara, a doua oară câștigă tot o echipă germană. Poate Satelitul de la Timișoara e un turneu german!”, a declarat Kim Behrens.

”Nivelul e ridicat, a fost o competiție grea pentru noi și am reușit. Nu ne vine să credem. Când vii din calificări, nu te aștepți să urci pe acea treaptă, ești cu șansa a doua…”, a adăugat colega Nadja Glenzke.

Bineînețeles, de la festivitatea de premiere nu a lipsit șampania, nu s-a mai ”jucat” însă cu pirotehnice și au fost cam mulți reprezentanți ai oficialităților locale. Dacă reprezentantele noastre nu au strălucit pe scena internațională, Timișoara în schimb a arătat că are potențial să organizeze și pe viitor evenimente de beach volley la nivel înalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.