Festivalul Sabotage se întoarce cu o ediţie jubiliară. Vezi care sunt locurile...

Festivalul Sabotage se întoarce cu o ediţie jubiliară. Vezi care sunt locurile de desfăşurare ale evenimentului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Sabotage se întoarce cu o ediție jubiliară pe 29 septembrie, în Timișoara. Anul acesta, în cadrul celei de-a 5-a ediţii a festivalului, sabotorii vor lua localurile la rând. Festivalul se va împărți în două părți. O scenă este dedicată muzicii dub și reggae, fiind localizată în clubul Daos. Sistemul de sonorizare va fi suplimentat de Irie Warriors Soundsystem. Pe lângă aceștia, cei interesaţi vor asculta seturi de muzică din partea legendarilor Channel One Sound System, și eroul local Mighty Boogie.

A doua scenă va fi în Reflektor Venue. Atmosfera va fi întreținută cu muzică house și techno, din line up făcând parte Delta Funktionen, Cosmin TRG, Alur Duvaal, Who: Ratio şi VJ Flo.

Povestea celor de la Channel One Sound System a început încă din 1979, când Mikey Dread împreună cu fratele său Jah T, au cântat blues la petreceri. Aceștia erau încurajați de tatăl lor, care la vremea respectivă era operatorul faimosului Admiral Bailey Sound. Cei doi au pus bazele celei mai cunoscute proiecte de soundsystem dub-reggae din lume: Channel One Sound System. Numele Channel One Sound System este un omagiu adus casei de discuri jamaicane cu același nume. Mikey s-a inspirat din credința lui Bob Marley despre unirea oamenilor prin muzica reggae, dorindu-și să facă cunoscută muzica dub și să atragă cât mai mulți oameni de partea lui.

Misiunea Channel One este de a distruge orice barieră muzicală. Ei au realizat acest lucru cutreierând lumea și susținând concerte în Australia, Noua Zeelandă, Israel, Turcia și întreaga Europa. Channel One a concertat timp de 30 de ani consecutiv la Notting Hill Carnival.

Channel One este foarte apreciat pentru inițiativa Dub to Dubstep Tour.


Astfel, echipa a început să plimbe soundsystemul lor în orașe diferite, având alături de ei artiști precum Kromestar, RSD, Jazzsteppa, Congo Natty, Tenor Fly, Congo Dubz, Naci, Phoebe, Klose One și mulți alții. În 2012 Channel One a pornit conceptul Jamaica Party, un tur dedicat aniversării a 50 de ani de la independența Jamaicii. Au colaborat cu muzicienii Coki, Mala, Sky FX, The Bug, Flowdan, Top Cat, The Heatwave, General Roots, RoxXxan, Rtkal și Screama.

Channel One System Sound a fost câștigătorul Red Bull Culture Clash în noiembrie 2002, învingându-i pe Skream și Benga, Metalheadz și Soul Jazz. A mai concurat și în cadrul Clash of Culture în 2012, la Arena Wembley, împotriva lui Major Lazer (Usher și Rita Ora), Boy Better Know și Annie Mac. Channel One este primul proiect de acest gen care și-a luat sistemul de sunet la Arena Wembley.

Proiectul bucureștean Irie Warrior Soundsystem a fost construit în 2012. Operatorii sunt Dani și Low Freq, iar muzica lor se află undeva între ritmurile rocker și stepper. De-a lungul vremii, ei au concertat la cele mai importante festivaluri de nișă din țară. Irie Warriors fiind mereu pe val datorită sunetului lor versatil și militant.

Mighty Boogie reprezintă unul dintre cei mai buni DJ și producător de muzică jungle şi drum and bass din Timişoara, fiind influenţat de evenimentele locale de la începutul aniilor 2000, care erau organizate de pionierii AnonimTM şi TMBase. Ulterior, şi-a manifestat dragostea şi curiozitatea pentru muzica electronică prin achiziţionarea unui set de pickupuri şi colecţionarea de vinyluri cu muzică reggae, hip hop şi drum and bass.

DJ şi producător, pe numele său adevărat Bogdan Haidu, a reuşit să fie remarcat atât pe plan naţional, cât şi internaţional, fiind prezent pentru cinci ani la rând la cel mai prestigios festival de drum and bass din Europa și anume Outlook din Croaţia. A împărţit scena cu artiştii Friction, Goldie, Dj Marky, Benny Page, Serum, Danny Byrd şi David Rodigan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.