ASU Politehnica, egală cu Academica Clinceni după ce a condus în două...

ASU Politehnica, egală cu Academica Clinceni după ce a condus în două rânduri. Bogdan Andone nu a stat să răspundă la întrebări: ”Nu vreau să intru în alte detalii” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Reușita de 1-0. Foto: Virgil Simonescu

Un nou meci tensionat pentru ”Băieții în ghete” pe ”Știința”. După eșecul cu târgoviștenii ASU Politehnica nu a reușit să treacă nici de Academica Clinceni. S-a încheiat 2-2 după un nou duel cu destule evenimente. Timișorenii au condus în două rânduri prin reușitele lui Deian Sorescu, dar de fiecare dată au fost egalați și au încheiat din nou partida cu un om în minus. De această dată Ioan Mera a văzut al doilea cartonaș galben în prelungiri. Bogdan Andone părea descumpănit la final, alb-violeții ratând șansa de a reveni în lupta pentru primele poziții.

Încă de la început terenul ”Știința” nu arăta grozav, dar jocul în sine a debutat spectaculos chiar și cu erorile cauzate de gazon. Oaspeții puteau deschide scorul încă din minutul 2, când Dur-Bozoancă s-a opus bine șutului trimis de Pațurcă. Peste cinci minute declicul se produce la poarta cealaltă. Deian Sorescu preia spre poartă, nu mai poate fi ajuns și îl învinge pe Ureche cu un șut plasat pe jos. Putea fi 2-0 în minutul 21, dar Lusamba din câțiva metri nu găsește o parte a corpului cu care să împingă balonul probabil spre gol. Academica egalează peste alte zece minute. De această dată Pațurcă găsește colțul din dreapta portarului polist și face 1-1. Finalul de repriză mai putea aduce un gol, dar goalkeeperul Clinceniului nu s-a lăsat păcălit de mingea trimisă probabil involuntar de Taub, din banda stângă, pe poartă.

Moment de panică

Repriza s-a încheiat cu câteva momente de panică. Aparent într-un duel aerian căpitanul oaspeților Costin Gheorghe s-a lovit de Bilia și a căzut pe gazon. Nimeni nu a acordat importanță evenimentului, dar jucătorul oaspete a fost K.O. secunde bune și s-a cerut apoi intervenția ambulanței. Între timp însă el și-a revenit și chiar a continuat partida, spre ușurarea tuturor. Gheorghe a fost schimbat cu un sfert de oră înainte de final.

Penalty-uri pentru ambele

ASU Poli a insistat mai mult în partea secundă. Inepuizabilul Sorescu l-a pus la încercare pe Ureche și în minutul 67. Două minute mai târziu Răuță îl lovește din spate în marginea careului pe Plămadă, intrat în locul ”fadului” Lusamba la pauză. Același Deian Sorescu marchează pentru 2-1 în ciuda faptului că portarul advers ghicise colțul și chiar a atins puțin balonul, dar nu suficient pentru a stopa reușita. Bucuria bănățenilor nu avea să fie de lungă durată după al doilea 11 metri primit în acest sezon. La fel ca și cu Chindia, când s-a acordat întâiul penalty pentru ASU Poli în această ediție, finalul nu a fost favorabil. Arbitrul Mircea Ardelean, din Arad, a văzut penalty și în careul gazdelor, în minutul 81, când un timișorean l-ar fi lovit pe Mihalcea în încercarea de a degaja balonul. Bogdan Barbu și-a asumat responsabilitatea la oaspeți și a făcut 2-2 de la punctul cu var. Finalul a fost tensionat, cu Mera prezent în careul Clinceniului. În afara unui șut slab pe poartă, fundașul s-a ales cu al doilea galben, primul fiind văzut pentru un fault banal la centrul terenului. Ardelean considerând că acesta a plonjat în careu la o fază din prelungiri care a fost finalizată de Sorescu cu un șut peste poartă din câțiva metri.

Egalul nu ajută deloc cauza ”Băieților în ghete”. Aceștia rămân la nouă puncte de locul 3, Chindia, deoarece târgoviștenii s-au ”împiedicat” la Suceava (1-1).

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Giuricici (78 Coadă), Krausz, A. Ignea – Sorescu, Lusamba (46 Plămadă), C. Predescu (59 V. Nicolae). Antrenor: Bogdan Andone

Academica Clinceni: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Găină, Dobrescu – Paţurcă, Bg.


Barbu – C. Gheorghe (cpt., 75 S. Moldovan), Gliga (61 Mihalcea), Al. Popescu – Blejdea (79 M. Mihai). Antrenor: Ilie Poenaru.

Andone, foarte supărat. A plecat după o scurtă declarație

Antrenorul lui ASU Poli era afectat de remiza de astăzi. Bogdan Andone a oferit o scurtă declarație la finalul partidei după care a plecat fără a mai aștepta eventualele întrebări ale jurnaliștilor prezenți. ”Doar o idee, nu vreau să comentez absolut nimic. Felicit echipa oaspete pentru joc și echipa noastră pentru atitudinea avută. Și-au dorit până la final și merită felicitări din tot sufletul. Nu am ce să le reproșez băieților. Și aici mă opresc cu orice comentariu, că nu vreau să intru în alte detalii. Vă mulțumesc frumos”, a declarat Bogdan Andone.

Tehnicianul Clinceniului, Ilie Poenaru, fostul jucător de bandă stânga și fost component al lui Poli AEK, avea o altă stare de spirit. ”Un meci piperat cu de toate. În primul rând mă bucur că m-am întors acasă, după trei ani și jumătate cred, unde m-am simțit cel mai bine. A fost cea mai frumoasă perioadă a mea ca fotbalist. Publicul minunat a rămas în continuare. A fost un meci de luptă, suprafața nu ne-a permis să ne exprimăm cum ne-am dorit. Felicit echipa că a revenit de fiecare dată, suntem pe un drum lung, luăm fiecare meci în parte. Vrem să fim cât mai sus în clasament, vrem să creștem acești copii… Avem un obiectiv al vestiarului pe care nu vrem să-l spunem. Noi trebuie să jucăm fotbal. Ei m-au impresionat prin atitudine, au fost destul de agresivi. Poate sunt lipsit de modestie dar ca joc știam ce fac. I-am studiat foarte bine, știam că joacă mult în margine, cu centrări din lateral… mi-au plăcut atitudinea lor, organizarea. Sunt foarte agresivi și sunt o echipă greu de desfăcut”, a spus Ilie Poenaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.