Proiecte de milioane de euro care pot feri vestul țării de furia...

Proiecte de milioane de euro care pot feri vestul țării de furia apelor revărsate

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Apă Banat investește o sumă uriașă de bani cu scopul evitării inundațiilor în două zone din județele Timiș și Caraș-Severin. Două contracte în valoare totală de peste șapte milioane de euro au fost semnate, în această săptămână, pentru a realiza mai multe lucrări în zona localității Nădrag și a orașului Moldova Nouă, din Caraș-Severin.

Primul dintre proiecte, “Regularizare pârâu Nădrag și afluenți pe sector amonte localitatea Nădrag – confluența râu Timiș, județ Timiș”, în valoare de peste 17 milioane de lei (fără TVA), presupune realizarea unor lucrări de infrastructură pentru apărarea împotriva inundațiilor. Potrivit reprezentanților ABA Banat, atât pârâul Nădrag, cât și afluentul de stânga al acestuia, pârâul Cornetu, sunt afectate de viiturile repetate din ultimii ani, precum albie colmatată cu aluviuni transportate de pârâuri, maluri erodate, ziduri de sprijin deteriorate, poduri și podețe cu fundații subspălate.


Termenul de execuție al lucrărilor este de trei ani.

Cel de-al doilea proiect, “Regularizare Valea Mare și Boșneag la Moldova Nouă, județul Caraș-Severin”, în valoare de peste 15 milioane de lei (fără TVA), presupune realizarea unor lucrări de infrastructură pentru apărarea împotriva inundațiilor pe pârâurile Valea Mare, Boșneag și Pârva Reca, precum și pe malul fluviului Dunărea. ABA Banat comunică faptul că aceste lucruri sunt necesare pentru protejarea localității Moldova Nouă. Termenul de execuție al lucrărilor este de doi ani.

“Anul acesta avem alocați de la Ministerul Apelor aproape 46 de milioane de lei. Am semnat două proiecte, unul pentru zona Nădrag, care este o zonă fierbinte la ora actuală, iar cel de-al doilea este cel de pe Valea Boșneagului, pe zona Moldova Nouă, este un proiect de suflet din punctul de vedere al liniștii locuitorilor din zonă. Sunt doar două din cele 16 proiecte care se derulează în spațiul hidrografic al Banatului, cel mai important este proiectul de pe Bârzava”, a explicat Titu Bojin, președintele ABA Banat.

Administrația Bazinală de Apă Banat are în administrare bazinele hidrografice ale râurilor Aranca, Bega, Bega Veche, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna şi a fluviului Dunărea, parţial. Bazinul Hidrografic Banat este constituit, administrativ, din judeţele Timiş şi Caraş-Severin (integral), Arad, Gorj, Mehedinţi (parţial) şi include 43 lacuri de acumulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.