Syn Ze Sase Tri: „Fără public și locuri profesionale unde să presteze,...

Syn Ze Sase Tri: „Fără public și locuri profesionale unde să presteze, trupele nu pot exista“. Când are loc următorul concert al formației

0
DISTRIBUIȚI
Formația Syn Ze Sase Tri va susține un concert la clubul Daos

Formația timișoreană Syn Ze Sase Tri va susține un concert care face parte din turneul de primăvară intitulat Blood Brotherhood Tour, ce promovează cel mai nou disc al trupei, Zăul Moș, lansat anul trecut în septembrie, internațional, de către casa de discuri Aural Music. „Acest disc este cel de-al patrulea disc din povestea ce am început-o acum 10 ani, fiind cel mai complex din punct de vedere al genurilor incorporate, și al invitaților care au luat parte la acest disc“, spun membrii trupei.

Syn Ze Sase Tri va cânta vineri, 30 martie, de la ora 22.00 la clubul Daos, iar biletele de intrare costă 20 lei. Înaintea recitalului, am realizat un interviu cu Alex Mihai aka Corbu (voce și chitară bass), în care artistul ne-a dat amănunte despre turneul de lansare al discului formației și planurile de viitor ale trupei.

– Anul trecut ați lansat albumul Zăul Moș cu un turneu care a avut loc în mai multe țări. Cum au fost primite concertele și care a fost reacția fanilor la acest disc?

– În primul rând salutare și mulțumim pentru susținere. Anul trecut am reușit să lansăm cel de-al 4-lea material discografic, intitulat Zăul Moș, un album care continuă povestea pe care am început-o în urmă cu 10 ani, prin primele noastre discuri Între Două Lumi, Sub Semnul Lupului și Stăpîn Peste Stăpîni. Pe acest disc am avut marea plăcere să lucrăm împreună cu cele mai de seamă nume din muzica rock de pe meleagurile noastre, nume precum Kempes, Nicu Covaci (Phoenix), Costin Adam (Phoenix), Aura Danciulescu (Scarlet Aura), Alin Moise (Iris), Cristi Gram (Phoenix), Andy Ghost (Altar), Constantin Lăpușneanu (God), Dudu Isabel (Seven), Andy Ionescu (Taine), Mariaș Adrian, care, prin participarea lor au contribuit la creearea unei imagini muzicale mult mai expresive, dând poveștii noastre o dimensiune mult mai amplă decât am fi reușit doar noi.


Am reușit așa cum am putut să promovăm albumul printr-un turneu în mai multe țări din Europa, dar și în România, și spre surprinderea noastră piesele noi dar și cele vechi au fost foarte bine primite de public, chiar dacă uneori bariera pe care o impune genul din cauza tipurilor de voce și a agresivității, și chiar a interpretării în limba română, a fost depășită și mesajul a fost perceput de fiecare om care a fost prezent la concertele noastre. Este foarte îmbucurător să vezi cum oameni care nu înteleg o vorbă din ce cântăm, să vină după concert și să îți mulțumească pentru experiența oferită. Pe lângă concertele susținute, am avut parte totodată și de review-uri foarte bune din partea celor mai de seama reviste și critici de gen, dar și faptul că am fost luați în distribuție de casele de discuri Nuclear Blast, Season of Mist și de cel mai mare distribuitor de articole rock, EMP.

– Cum vedeți scena rock din România 2018? Mergem pe drumul cel bun?

– Eu zic că da. Sunt din ce în ce mai multe festivaluri de gen, cluburile sunt din ce în ce mai profesionale în ceea ce privește condițiile oferite, și lumea începe să vină la concerte și să susțină mișcarea rock, așa cum ar trebui sa fie, și în același timp și trupele au făcut un pas înspre mai bine, odată cu toate astea. Consider că toate aceste ingrediente ne duc în direcția potrivită. Trupele fără public și locuri profesionale unde să presteze, nu pot să existe. Dar după părerea mea se poate și mergem în direcția bună.

– Care sunt planurile voastre pentru 2018?

– Pentru noi, 2018 e un an al schimbărilor, un an al îmbunătățirilor. Din nefericire, am tot avut parte de schimbări de componență, dar se pare că avem aproape oameni faini și talentați alături de care vom merge mai departe. Concertistic, până în luna mai ducem turneul de primăvară, pe timpul verii suntem prezenți în cadrul unor festivaluri, și după cum ne e tradiția, în toamnă dorim să facem o altă bucată de turneu, de data aceasta în Europa. În timpul ce rămâne liber, ne concentrăm deja pe următorul material discografic. Mulțumim pentru susținere, și să ne vedem în număr cât mai mare vineri 30 martie în clubul Daos din Timișoara, la o porție de Transylvanian Bloodstained Metal marca Syn Ze Sase Tri. Rock On!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.