Lejeritate pe ”Știința”: ASU Politehnica a învins ușor codașa Foresta Suceava. Oaspeții...

Lejeritate pe ”Știința”: ASU Politehnica a învins ușor codașa Foresta Suceava. Oaspeții nu au avut cum să efectueze toate schimbările permise de regulament GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” nu au nicio presiune reală pe final de sezon. După eșecul din nord-estul țării, ASU Politehnica nu a avut probleme pe teren propriu cu o altă trupă din acea zonă. Foresta lui Florentin Petre s-a prezentat lamentabil pe ”Știința”, cu doar două rezerve, consumate înainte de pauză, și a cedat cu 2-0, scor înregistrat de altfel la finele primei părți.

Alb-violeții au început furtunos la poarta mezinului Bîlbă. După nouă minute se acordă penalty la faultul lui Mateciuc asupra lui Sorescu. De la punctul cu var trage Plămadă, dar o face telefonat și tânărul portar chiar reține balonul. Nu trec însă nici două minute și mingea e pusă din nou pe var pentru gazde. De această dată Sorescu apucase să trimită spre poartă când a fost contrat de același Mateciuc. De această dată ”șeptarul” arestează și mingea pentru 11 metri și înscrie cu un șut în dreapta bravului Bîlbă. Ionuț Plămadă și-a mai iertat conjudețenii în câteva ocazii. Imediat după deschiderea scorului a fost servit în fața porții dar a trimis în portar. Mera (19) a trimis și el o minge periculoasă, cu capul, peste poartă însă.

Vizitatorii, în mare nevoie de puncte, au părut mai degrabă debusolați în primele minute. După doar 26 de minute Petre a făcut prima schimbare. Martin a intrat în locul lui Makriev. Dar doar două minute mai târziu s-a făcut 2-0 pentru gazde. De această dată Vasile Nicolae a șutat necruțător din fața careului. La unul dintre puținele șuturi ale oaspeților, în finalul reprizei, Marius Matei se accidentează. Astfel că sucevenii recurg și la a doua și ultima schimbare pentru ei.

Gașpar, și pe ”Știința”

Repriza secundă a fost ceva mai curajoasă pentru bucovineni. Martin putea să-și readucă echipa în meci, dar nu a știut ce să facă în apropierea porții. În rest șuturile Forestei nu și-au atins ținta. ASU Poli își putea mări în câteva rânduri avantajul. Dar relaxarea a fost evidentă și, în mod clar, nu a fost ziua lui Plămadă astăzi. Pe final Toni Foale și-a permis să-l trimită pe puștiul Alex Gașpar în teren. Pentru prima dată la seniori pe ”Știința” în meci de campionat. Tânărul care debutase la Călărași chiar a trecut cu capul pe lângă un balon care putea însemna și întâiul său gol în B.

ASU Poli rămâne pe 7, cu 51 de puncte, și are acum meci la Oradea în weekend. Foresta e ultima clasată dintre participante, cu doar 33 de puncte.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Coadă (58 Giuricici), Krausz – Sorescu, Poporadu (80 Gaşpar), V. Nicolae (68 Schieb) – Plămadă. Antrenor: Antonio Foale.

Foresta Suceava: S. Bîlbă – O. Onofraş, Opriş, Makriev (25 R. Martin), Mateciuc – Vl. Stănescu, Dănilă – Muşea, Sumanariu, Lupuşor – M. Matei (cpt., 44 Netea). Antrenor: Florentin Petre.

”O gură de oxigen, felicit băieții că au jucat cum le-am cerut, ofensiv, ne-am creat multe ocazii de a marca. Multe situații au fost tratate cu mai puțină seriozitate, dar per ansamblu sunt mulțumit de jocul prestat. Îi felicit pe băieți… Adversarul e adversar, au fost momente de relaxare, poate și pe fondul oboselii psihice, sunt mulți jucători care au evoluat în toate partidele. Ce mă bucură e că am reușit să promovăm un copil care promite (Alex Gașpar) și sperăm ca și în campionatul viitor să fie lângă noi, în lot. Va crește”, a declarat Antonio Foale, tehnicianul lui ASU Poli.

”Într-adevăr avem o mare lipsă de jucători. Am venit în 13, nu am avut portar de rezervă. E o situație foarte dificilă, e rezultatul lucrurilor care nu au fos tla locul lor atunci când trebuia. Dar pentru meciul acesta vreau să-i felicit pentru agresivitatea și atitudine arătată în repriza a doua. Am avut și ocazii de gol. Pe care le-am tratat cu o ușurință ieșită din comun, meritam cel puțin un gol azi. Am întâlnit un adversar bun, cu tineri interesanți, combinați cu jucători mai cu experiență, ASU Poli e o echipă de viitor. Noi am venit după o cursă nebună de 14 ore cu autocarul noaptea. E greu să ajungi la un nivel fizic bun. Mai sperăm cât avem șanse, avem două meciuri acasă cu Miroslava și Snagov și unul afară. Dacă le câștigăm scăpăm, ne-au ajutat și rezultatele contracandidatelor”, a spus și Florentin Petre, ”principalul” Forestei.

Start de campanie ”Fotbal pentru suporteri”

Galeria timișoreană a afișat pe tot parcursul meciului un banner cu link-ul către pagina cu informații despre campania de strângere de fonduri pentru plata amenzii la FRF. De altfel, federația a fost luată în colimator de fani la câteva scandări, la fel și viitorul club al lui Deian Sorescu, după deschiderea scorului. Un alt mesaj legat de gestul de la Șiria a fost: ”Într-o societate plină de probleme / Nu schimbi nimic fără gesturi extreme”.


Interesant e că inițiativa fanilor viola a ajuns și pe alte meleaguri. Reacțiile cele mai puternice de susținere vin, așa cum e de așteptat, de la amicii de la Borussia Monchengladbach. Pe site-ul clubului există acum informații și în limba engleză, cât și în germană, despre campanie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.