Beck Corlan, concert la Săptămâna Culturii: „Uităm să ne lăsăm inspirați de...

Beck Corlan, concert la Săptămâna Culturii: „Uităm să ne lăsăm inspirați de ceea ce ne susține zilnic viața, uităm să facem liniște în noi și în jurul nostru“

0
DISTRIBUIȚI
Beck Corlan va susține un concert acustic în cadrul evenimentului Săptămâna Culturii

Solista Beck Corlan, una din cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute, va susține un concert acustic marți 3 iulie, de la ora 19.00, evenimentul find inclus în Săptămâna Culturii, care se va desfășura între 3 și 6 iulie la Șura și în alte locații din Timișoara.

„Am fost invitată să concertez în cadrul evenimentui “Săptămâna Culturii”, care are loc la Șura începând cu 3 iulie. Sunt copleșită și onorată să mă alătur cu chitara și vocea într-un astfel de eveniment care îsi caută în pragul Centenarului valoarea și rădăcina în poporul său. Voi concerta acustic, alături de colegul meu, Marcelle Poaty-Soami- pian. Sunt emoționată să-mi aștern înaintea publicului piese de pe „Poduri de Pace”, dar și compoziții noi. Repertoriul de marți va răsuna doar în limba română, împodobindu-ne mintea și urechile cu tot ce se ascunde într-o inimă de româncă îndrăgostită de țară“, ne-a declarat artista.

La sfârșitul anului trecut, Beck Corlan a făcut parte din juriul concursului „Studenţii au Talent“, eveniment care a strâns fonduri pentru susținerea activităților realizate de Asociația „Little People” România în beneficiul copiilor și tinerilor afectați de cancer. Artista a lansat acum trei ani albumul de debut „Poduri de Pace”, care cuprinde 12 compoziţii în limba română.


La sfârşitul anului 2013, Beck a iniţiat un inedit eveniment caritabil, numit „Iarnă pufoasă şi călduroasă pentru toată lumea“, care a strâns haine groase pentru oamenii străzii. După apariţia viralului cu „Istoria muzicii româneşti în nouă minute“, realizat alături de Marta şi Ana Huţu, melomanii le-au acordat un interes deosebit celor trei artiste timişorence. De altfel, Beck a fost invitată şi în cadrul emisiunii „Garantat sută la sută”, cu Cătălin Ștefănescu, iar la sfârşitul anului 2015, artista a lansat o piesă dedicată românilor, de Ziua Naţională.

„Recent am postat pe internet o piesă înregistrată cu telefonul. E crudă, se numește “Cu mâinile în pământ”. O voi cânta în 3 iulie. Probabil încă mai are puțin pământ pe ea și o voi aduce cu tot cu rădăcină. Cred că așa mă găsește anul 2018, cu mâinile în pământ, căutând să înțeleg, să culeg și să plantez, să ma armonizez cu Creația, cu Omul, cu Dumnezeu, cu Farmecul Fiecărui Lucru pe care nu îl înțelegem, dar care ne înconjoară. Într-o societate în care totul „trebuie” categorisit: etnie, orientare religioasă, politică sau sexuală, statut social și mai stiu eu ce, uităm să privim la ceea ce ne unește. Uităm să ne lăsăm inspirați de ceea ce ne susține zilnic viața, uităm să facem liniște în noi și în jurul nostru. Îmi doresc ca piesele pe care am început și urmează să le scriu anul acesta să fie piese care vor pune în armonie sufletul cu cerul, indiferent de zgomotul care ne distorsioneaza percepția Frumosului și a Vieții“, ne-a declarat Beck Corlan.

Săptămâna Culturii mai include și un recital de muzică clasică susținut de Petrila Quartet, ateliere meșteșugărești de cioplit în lemn, broderie, brățări tradiționale, noduri și multe alte evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.