Frumuseţile Banatului, la un click distanţă. Ce conţine ghidul turistic mobil

Frumuseţile Banatului, la un click distanţă. Ce conţine ghidul turistic mobil

0
DISTRIBUIȚI

timisoara - piata victoriei

Povestea celor mai frumoase obiceiuri, atracții sau locuri din Timiș va fi disponibilă în spațiul online printr-o aplicație mobilă și un website, intitulate “Discover Timiș”. Astfel, Timișul devine primul județ din vestul României care introduce o strategie digitală de promovare a turismului în regiune.

“Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș își propune prin această abordare digitală două obiective: atragerea de turiști români și străini în destinație și ghidarea lor către locații, servicii și experiențe potrivite gustului lor. Poarta de vest a țării beneficiază prin acest proiect nu doar de promovare turistică, ci și de un Ghid Turistic Mobil care prin forma sa de aplicație mobilă ajută turiștii să descopere locuri și atracții unice în țara noastră”, au transmis reprezentanții asociației.

Ghidul Turistic Digital Discover Timiș va fi disponibil în limba engleză și limba română.


Informațiile vor fi actualizate de diverși contribuitori ce vin din partea asociației, a centrelor de informare turistică și din partea serviciilor care se adresează turiștilor cu oferte de cazare și masă, tururi sau sport și aventură.

“Turiștii așteptați înainte și după anul Capitalei Culturale, ca un efect așteptat al unui asemenea proiect, impunea în mod evident disponibilitatea unui ghid turistic digital. Inițiatorii acestui proiect au considerat că este o strategie bună de a crea acest sistem de informare din timp pentru a se putea maturiza și câștiga credibilitate la public. Toată suita de aplicații mobile și web care fac parte din acest proiect se bazează pe o platformă specializată de promovare și informare turistică”, a mai arătat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș.

Ultimele date ale Direcţiei Regionale de Statistică Timiş arată că, în prima jumătate a acestui an, 178.862 de turişti au vizitat judeţul. Cifrele indică faptul că centrul Banatului nu este în topul naţional al judeţelor atractive pentru turişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.