Timişoara Saracens a răpus-o pe CSM Bucureşti la ultima fază. Privelişte inedită...

Timişoara Saracens a răpus-o pe CSM Bucureşti la ultima fază. Privelişte inedită la arena din Ronaţ, suporterii renovează tribuna GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Victorie mare pentru deţinătoarea „coroanei” în rugby-ul românesc. Timişoara Saracens a trecut în Ronaţ, la mustaţă, de formaţia care ocupa poziţia de lider înaintea rundei 4, CSM Bucureşti. Scorul final, 19-16 a fost stabilit la ultima fază în urma unei lovituri de penalizare concretizată de Luke Samoa.

Pe un „Gheorghe Răşcanu” cu o tribună aflat în renovare prin bunăvoinţa suporterilor, gazdele au fost susţinute de fani, de jos, din jurul terenului.

Suportul s-a dovedit benefic la start. Neculau reuşind primul eseu, unul transformat de Samoa. Vlaicu a redus apoi din diferenţă dintr-o penalitate. Dar diferenţa de şapte puncte a fost refăcut de Luke Samoa prin acelaşi procedeu. 10-3 avea să fie şi scorul primei părţi, încheiate de bănăţeni fără Căpăţână pe gazon, care a văzut galbenul.

Oaspeţii au început mai bine partea secundă, Gigauri a marcat un eseu, care a răms fără transformare. Apoi Luke Samoa a dus scorul la 16-8, cu o „dublă” prin procedeul preferat. Tot dintr-o lovitură de pedeapsă avea însă să egaleze şi Vlaicu siutaţia, dar după ce nu a reuşit să transforme reuşita nou intratul Jabrid.

Pe final „sarazinii” au forţat victoria, mai întâi Jody Rose a încerca u dropgol, a ratat, dar s-a revenit asupra unei infracţiuni. Ultimul moment al partidei a fost concretizat de acelaşi Luke Samoa, care a înscris tot din lovitură de pedeapsă pentru 19-16!

Timişoara ajunge astfel la trei victorii şi un eşec înregistrat în noul sezon al SuperLigii şi arată că rămâne o favorită la lauri.

Timişoara Saracens: Taupaki, Căpăţînă, Pungea, Mureşan, Iftimiciuc, Neculau, V. Rus, Morrison, Conache, Rose (cpt.), Shennan, Popa, Fercu, Lemnaru, Samoa. Au mai intrat: Halalilo, Rădoi, Doge, Whitehurst, Tătăruş, Simionescu, Zaharia, Rupanu. Antrenor: Sosene Anesi.

Fanii recondiţionează tribuna

În mod inedit astăzi doar rezervele au stat în unica tribună de pe stadionul din Ronaţ.


Motivul, fanii au finalizat această secţiune după ce au început cu propriile forţe lucrările la arenă pe fondul nepăsării autorităţilor. Suporterii s-au mobilizat de săptămâna trecută pe Facebook şi aşteaptă în continuare sprijin în demersul lor şi de la alţi iubitori ai sportului cu balonul oval.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.