Echipele timișorene din B joacă în același timp în intermediară. Cum comentează...

Echipele timișorene din B joacă în același timp în intermediară. Cum comentează Ștefan Nanu dispariția suspectă din lot a unui jucător tânăr de la ACS Poli

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli va juca pe arena ”Electrica” și contra celor de la Chindia Târgoviște, una dintre pretendentele la promovare. Tot mâine, și tot de la ora 15, pe ”Dan Păltinișanu” Ripensia primește replica Energeticianului, astfel că puținii spectatori timișoreni care mai vin pe stadioanele bătrâne ale orașului se vor ”dilua” poate și mai mult. În prima rundă intermediară a ediției 2018-19, ASU Politehnica joacă în același timp, dar pe terenul ultimei clasate, Dacia Unirea Brăila.

Penultima clasată, formația bănățeană aflată în insolvență o primește pe Chindia în Fabric, acolo unde a remizat cu o altă fruntașă, Pandurii. ”Să știți că acum am impresia că jocurile cu echipele din față sunt mai ușoare pentru că mobilizarea e mai mare. Am observat și la jocul cu Metaloglobus, un meci unde un rezultat de egalitate era echitabil, …am luat un gol foarte ușor. E un meci greu, toate au încărcătura lor, le-am spus să aibă și ei încredere. Că atunci când victoriile nu vin intri cu teamă. La antrenamente sunt alții… Salariile s-au achitat, acum depinde de ei”, a declarat Ștefan Nanu. Acesta îl cunoaște bine pe antrenorul dâmbovițenilor: ”Am jucat cu Viorel Moldovan la națională, am stat și cu el în cameră. Are stabilitate, are lot, e în obiectivul pe care și l-a propus. Normal că atunci când ai stabilitate, ai lot valoros, poți să-ți îndeplinești obiectivul”.

Pădurariu, dispărut

Deși la începutul sezonului părea unul dintre tinerii pe care ACS Poli se bazează, de câteva etape ofensivul Cristian Pădurariu a dispărut din lot. ”Pădurariu, tot la fel (n.r. precum Vasile Curileac), nu a mai venit. Nu vreau să intru în detalii… se știe problema lui Pădurariu și în acel moment el a hotărât să nu mai vină… Nu a mai venit de când s-a luat această hotărâre. Sunt niște reguli pe care trebuie să le respectăm. Din momentul în care nu respecți acele reguli… el a hotărât să nu mai vină. Nu i s-a impus nimic, dar nu are voie să facă ce s-a întâmplat. În rest, subiect închis Pădurariu”, s-a rezumat să spună Nanu.

Recent Radu Birlică a afirmat că a pârât la FRF un jucător de la ACS Poli care nu mai face parte din planurile echipei, dar a refuzat să spună numele acestuia.

În condițiile în care nici Vasile Curileac nu s-a mai prezentat la antrenamente, iar Mădălin Smaranda are nevoie de două săptămâni de recuperare, Mario Contra a rămas singura soluție viabilă pentru linia porții.


ACS Poli nu se va baza nici pe David Pop, suspendat. De partea cealaltă Chindiei îi va lipsi vedeta Cristian Cherchez, eliminat la rândul său în runda trecută.

Chindia e pe 4, cu 20 de puncte, cu 15 mai mult decât ACS Poli.

ASU Poli joacă la Dunăre

”Băieții în ghete” au la prima vedere o deplasare mai ușoară, pe terenu Brăilei, ”lanterna” Ligii a II-a. Totuși, deplasarea la mijloc de săptămână tocmai în cealaltă parte a țării nu e una lejeră. Timișorenii au plecat de ieri spre destinație, oprindu-se la Mogoșoaia pentru o ședință de pregătire. ”E o partidă dificilă prin prisma distanţei pe care va trebui să o parcurgem. Vom pleca cu două zile înainte. Brăila rămâne o echipă imprevizibilă din punct de vedere al rezultatelor. Amintesc de câteva rezultate contradictorii, au pierdut cu Pandurii cu 4-0, cu Pandurii rămaşi în zece oameni, dar în schimb cu ei Chindia s-a impus greu, doar cu 1-0, ca să nu mai vorbesc de meciul de Cupa României împotriva celor de la Dinamo, în care au pierdut cu 3-1 deşi au jucat pe teren neutur. Nu am foarte multe date, dar cu siguranţă vom aduna informaţii în puţinul timp avut la dispoziţe. Va trebui să găsim soluţiile necesare să obţinem cele trei puncte… Dar vrem să confirmăm în primul rând din punct de vedere al rezultatelor un moment bun pe care-l traversăm acum”, a comentat Cosmin Petruescu.

Prezența lui Ioan Mera era cu semnul întrebării înaintea acestui duel, căpitanul Politehnicii antrenându-se alături de preparatorul fizic în ultima perioadă.

”Ripi”, tot cu probleme

Ripensia încă nu are un antrenor nou iar directorul sportiv Radu Suciu abordează întâlnirea contra Energeticianului cu alte absențe. Alin Burdeț e de data aceasta suspendat, după ”roșul” luat la Chindia. Adrian Ungureanu e în continuare accidentat, în schimb, Adrian Zaluschi şi Marius Toma revin din suspendări. Mai mult, ”Marele oval” nu s-a dovedit foarte primitor pentru roș-galbeni, așa cum a remarcat aproape toată lumea.

„Ne aşteaptă din nou un meci greu, în special din cauza faptului că suntem în criză de rezultate, de puncte. Ca urmare, din aceleaşi motive, aşa cum am mai spus-o, există şi o criză de încredere. Acesta e capitolul pe care trebuie să-l îmbunătăţim. Trebuie să muncim şi să punem accentul pe recăpătarea încrederii. Avem nevoie de curaj în joc, de îndrăzneală, pentru a aplica ceea ce exersăm. Rămân la părerea că orice joc este la îndemâna noastră. Nu văd în acest moment o echipă sau mai multe care să se desprindă categoric şi să-ţi pui apoi problema că eşti outsider. Acest lucru s-a văzut în prima repriză şi la Târgovişte. În cea de-a doua, tara aceasta, lipsa de încredere, a ieşit iarăşi în evidenţă şi ne macină în continuare”, a spus Radu Suciu.

Partida Ripensia – Energeticianul se dispută, la fel ca toate jocurile formațiilor de pe Bega din runda 11, mâine, de la ora 15.00. Echipa care evoluează în jocurile de pe teren propriu la Petroşani ocupă momentan locul 9, cu 16 puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.