Concert de neratat alături de Ilie Stepan și Horea Crișovan, la Timișoara

Concert de neratat alături de Ilie Stepan și Horea Crișovan, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Mircea Dragu

Ilie Stepan și Horea Crișovan vor susține un concert extraordinar vineri 15 martie, de la ora 21.00, la Soul Bar&Music, evenimentul anunțându-se unul de neratat pentru melomanii timișoreni și nu numai.

Ilie Stepan a susținut primul său concert în data de 15 ianuarie 1973, într-o sală a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, odată cu debutul formației Pro Musica. La un an după prima apariție, formația a lansat prima operă folk din România, „Creanga de cireş”, un proiect ambițios la care au colaborat o serie de artiști. La festivalul Primăvara Baladelor din martie 1974, trupa a primit premiul pentru cea mai bună formație folk și premiul de popularitate, iar în 1975 trupa a pregătit o a doua operă folk, „Călătorie de Nuntă”. În luna iunie a aceluiași an trupa s-a destrămat, iar trei ani mai târziu Pro Musica a revenit având o orientare spre un rock progresiv cu influenţe de ethos naţional şi balcanic. Printre aparițiile notabile ale grupului se numără primul LP de concert din Romania, „Club A”, din 1981, „Formaţii rock nr. 9” şi LP-ul „Rockul baroc”. În finalul lui decembrie 1989 Ilie Stepan compune piesa „Timişoara”, pe versurile lui Marian Odangiu, piesa care este Imnul Revoluţiei Române de la Timişoara.


Un an mai târziu, piesa este editată pe single în versiune română şi engleză de casele de discuri „Freak Weber” din Viena şi respectiv „Virgin” din Marea Britanie. La începutul lunii octombrie 2014, în Timişoara a avut loc concertul de comeback Pro Musica, după 21 de ani de pauză. În toamna anului 2017, fondatorul trupei Pro Musica a inițiat evenimentul caritabil „Concert pentru Timişoara“, pentru reabilitarea spitalelor afectate de furtuna din 17 septembrie, unde au cântat The Skywalkers, All Friends Band, Trupa Vest, Sonatic, Within the Nova, Rock Abil, Melting Dice, JazzyBIT, Implant Pentru Refuz, Survolaj, Bega Blues Band, Cargo, Pro Musica şi Phoenix. În luna ianuarie a anului trecut, Pro Musica a susținut un concert aniversar extraordinar exact în ziua în care s-au marcat 45 de ani de la prima apariţie a trupei, în acelaşi loc în care Ilie Stepan şi colegii săi au apărut în premieră în faţa publicului.

Horea Crişovan este un alt nume binecunoscut în rândul melomanilor din întreaga țară, care și-a început carierea artistică alături de formația Logaritm. Au urmat colaborarea cu Cardinal, iar între 1993–1998 cântă cu Neurotica. Începând cu 1996, artistul e prezent în mai multe formule muzicale: Stepan Project, Blazzaj, ACUM, Locatarii, BIO, ABRA, Mozart Rocks sau The TM Groove. Cei doi artiști au cântat de nenumărate ori împreună, unul din cele mai recente evenimente de acest fel desfășurându-se în luna noiembrie a anului trecut, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, la lansarea cărții „Șapte zile, plus una. Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan”.

Biletele de intrare la acest concert costă 40 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.