O mare companie high-tech din Canada, interesată să vină în Timiș. Vor...

O mare companie high-tech din Canada, interesată să vină în Timiș. Vor fi create sute de locuri de muncă

0
DISTRIBUIȚI

high tech

Există șanse ca o mare companie high-tech din Canada să vină în județul Timiș. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că ieri a primit vizita a patru ambasadori la sediul instituției. Este vorba de ambasadorii Macedoniei de Nord, Canadei, Spaniei și Chinei.

„Ambasadorul Canadei în România, Excelența Sa dl Kevin Hamilton, a adus o veste deosebită pentru județul nostru. Domnia sa ne-a transmis că o mare companie high-tech canadiană este interesată să investească în Timiș. Dacă vor hotărî să vină la noi în județ, vor fi create între 400 și 500 noi locuri de muncă bine plătite.


Pentru a stimula interesul acestora, am decis să trimitem o scrisoare Ambasadei Canadei în România, care, cu sprijinul Excelenței Sale, va ajunge la reprezentanții companiei. Prin această scrisoare, ne vom face mai bine cunoscute toate atuurile și facilitățile de care dispunem. Depunem toate eforturile pentru a atrage investiții care să creeze locuri de muncă de calitate”, a declarat Călin Dobra.

De asemenea, șeful CJ Timiș a convenit cu ambasadorul Macedoniei de Nord, Gabriel Atanasov, să depună eforturi pentru a demara proiecte culturale și schimburi de experiență pe politici de dezvoltare regională. Totodată, cu ambasadorul Spaniei s-a discutat despre dezvoltarea învățământului în limba spaniolă atât la nivel preuniversitar, cât și universitar.

Șeful CJ Timiș s-a mai întâlnit și cu ambasadorul Chinei, precizând că județul nostru ar avea mai multe de câștigat dintr-o relație mai apropiată cu această țară.

„Timișul are un parteneriat cu regiunea Yunnan semnat în 2015, care poate cunoaște o revigorare în perioada următoare. După cum se știe, o parte din necesarul de forță de muncă din județ este asigurat și printr-o infuzie de muncitori chinezi. Chiar și în acest sens se pot face mai multe, având în vedere că șomajul în Timiș este de 0.9%, sub limita sustenabilă de trei procente”, a detaliat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.