„Călătoriile domnului Anderson prin diverse stări de spirit”, albumul de debut al...

„Călătoriile domnului Anderson prin diverse stări de spirit”, albumul de debut al proiectului jimbolian The Hidden Jester VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Zilele acestea, melomanii au avut parte de lansarea unui album discografic realizat în Jimbolia, de proiectul The Hidden Jester. Proiectul muzical a luat naștere la mijlocul anului trecut, la inițiativa lui Cristian Tuca, cunoscut melomanilor datorită activității sale în formații ca AIM sau Overtone. „Profitând de faptul că AIM s-a desfințat, iar Overtone a intrat într-o mică pauză din diverse cauze, m-am gândit să transpun într-un album diverse idei adunate de-a lungul timpului. M-am apucat de treabă și la începutul acestui an, materialul era înregistrat în proporție de 80%. Completarea până la sută la sută a fost făcută prin cooptarea lui Florin Crâncu (Punu), la tobe. De acemenea l-am invitat și pe Adrian Petruț (AIM, Overtone) cu vocea la una dintre piese, dealtfel singura cu voce de pe acest album“, a spus Cristian Tuca.

Albumul de debut al proiectului The Hidden Jester poartă numele de „Mr. Anderson’s Journey Trough Various States Of Mind“. „Materialul fiind aproapegata s-a ajuns la momentul in care trebuia și un nume pentru acest proiect. La The Hidden Jester s-a ajuns pornind de la ideea că proiectul era unul născut mai mult din distracție și artistul trebuia să fie mai discret, mai în spate, mai ascuns. Datorită faptului că unii prieteni îmi spun Mr. Andreson, așa s-a ajuns la titlul acestui album.


Este un album conceptual mesajul pieselor fiind trăirile domnului Anderson, acesta trecând printr-o perioadă dificilă a vieții“, a mai spus Cristian Tuca.

Piesele incluse pe acest album au o poveste descrisă pe scurt de către compozitorul acestora. „Journey into the land of dreams – prima piesă – este despre Mr. Anderson care vrea să se relaxeze, își aprinde o țigară și caută pe radio un post pe placul lui. În acest timp trage cu sete din țigară, de parcă ar fi ultima. Se pare că într-adevăr este ultima deoarece I se face rău și cade într-o stare de leșin, să zicem, pe care o trăiește de parcă ar fi o călătorie în țară visurilor. Cam despre asta este vorba în această piesă compusă din 3 părți. Prima parte ne cânta despre tranzitul către țara viselor, a două ne încântă cu vise frumoase și calme, a treia arătându-ne brutalitatea cosmarelor. Piesa a doua, The way back to reality este despre trezirea la realitate. Mr. Anderson este ajutat de către o echipa de urgențe să-și revină din starea sa și se trezește în spital, «într-un loc sigur». În Escape to life, Mr. Anderson fuge din spital hotărât să-și trăiască viață din plin, iar în Chain of Fear este hotărât să învingă acel ceva care nu-l lasă să aibe o viață așa cum și-o dorește, nu-l lasă să treacă peste provocări, să realizeze ceva măreț, să depășească obstacole, să-și depășească limitele. Acel ceva este FRICĂ, frica că nu va reuși, frica că nu este suficient de bun, că nu este sufficient de puternic. Ultima piesă, Not the End… se pare că Mr. Anderson a reușit. Își trăiește viață cu bune, cu rele, cu soare, cu furtuni. În mod normal ar trebui să vină sfârșitul că doar nu suntem în «Viață fără de moarte și tinerețe făr’ de bătrânețe», dar acesta încă nu vine pentru că, dacă totul decurge normal, va veni o continuare a acestei povești, adică un nou album“, spune Cristian Tuca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.