O primă victorie a suporterilor ASU Poli, la un an și jumătate...

O primă victorie a suporterilor ASU Poli, la un an și jumătate de la derby-ul stricat de la Șiria. Ce sancțiune a primit clubul UTA

1
DISTRIBUIȚI

A trecut aproximativ un an şi jumătate de la derby-ul cu scandal UTA – ASU Politehnica jucat la Şiria, dar suporterii timişoreni nu au uitat abuzurile şi umilinţele prin care au trecut. Miercuri, fanii care au reclamat clubul arădean la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării au primit câştig de cauză şi organizatorul s-a ales cu o amendă. Deşi pare o „victorie mică” în afara terenului, suporterii sunt optimişti că această acţiune le va aduce dreptate şi în procesul în civil deschis la Tribunalul Arad.

Pe 24 aprilie 2018 sute de fani alb-violeţi s-au deplasat în comuna din judeţul Arad cu bilete cumpărate în prealabil. Clubul UTA a refuzat accesul suporterilor lui ASU Poli pe motiv că a oferit doar 70 de locuri galeriei vizitatoare (5% din capacitatea arenei). Suporterii timişoreni ar fi avut voie să vadă meciul de pe stadion prin acele tichete, dar organizatorul nu şi-a asumat răspunderea pentru securitatea fanilor oaspeţi, identificaţi deoarece purtau tricouri violete. Aceştia au fost ţinuţi departe de arenă de către jandarmi. Ei bine, se pare că tocmai acest aspect al tricourilor ar fi avut o greutate în decizia CNCD. Alexandru Meszar, conducător la arădeni, a declarat după acel meci despre timişoreni că „dacă nu veneau organizat, în tricouri violete, ci erau îmbrăcați obișnuit și intrau separat… intrau pe baza biletului ca orice spectator”.

Pe scurt CNCD a decis că acţiunile clubului organizator se încadrează la capitolul discriminare conform conform art. 2, alin. 1, art. 14 si art. 15 din O.G. nr. 137/2000 şi a amendat-o pe UTA cu 2.000 de lei. Hotărârea poate fi atacată la instanţa de contencios administrativ.


Aşa cum au anunţat imediat după acel meci, suporterii timişoreni s-au îndreptat şi către tribunal. Atât această acţiune la CNCD, cât şi cea din civil, au fost deshise în comun de 138 de fani care au avut tichete de intrare la meciul de la Şiria (nu de către clubul ASU Politehnica). Astfel, un termen avansat în acest caz la Tribunalul Arad e în 11 noiembrie. Suporterii timişoreni cer daune care reprezintă contravaloarea biletelor, dobânzi la aceste sume (inclusiv pentru cei care şi-au luat concediu special şi au venit cu avionul acasă pentru meci), precum şi daune morale, dar şi scuze publice de la UTA.

„Cerem daune materiale şi daune morale. Daune materiale: bilete de tren, bilete de meci, contravaloare combustibil pentru cei care au venit cu maşina, bilet de avion pentru un suporter care a venit din Anglia special pentru meci, contravaloarea zilelor de concediu, daune morale – o sumă fixa pentru fiecare dintre cei 138 de petenţi”, ne-a spus Sebastian Novovic, preşedintele AST Druckeria.

Reamintim că acel joc de Liga a II-a din 24 aprilie 2018, fără implicaţii majore în clasament, a fost întrerupt în minutul 62 la scorul de 0-0, când jucătorilor alb-violeţi li s-a cerut să părăsească terenul în semn de solidariate cu suporterii rămaşi în afara arenei. Solidată a fost şi galeria UTA-ei, care nu a intrat pe stadionul „Otto Grefner”, rămas cu multe locuri goale. Clubul timişorean a fost amendat cu 79.500 lei şi pe lângă pierderea jocului la masa verde i-au mai fost şi scăzute trei puncte, pedepse conform regulamentelor în vigoare.

1 COMENTARIU

  1. Bravo Corneluș ! Cred că ești fericit acum de decizia luată. Să anunți pe live ce suporteri minunați are această echipă și cât de nedreptățiți sunt ei ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.