„Unexpected Dali”, o expoziție-eveniment, pentru prima oară în România

„Unexpected Dali”, o expoziție-eveniment, pentru prima oară în România

0
DISTRIBUIȚI

Pentru prima oară în România, Muzeul de Artă din Arad va găzdui o expoziție-eveniment, „Unexpected Dali”, care va aduce în fața publicului lucrări originale semnate de excentricul dar genialul pictor spaniol Salvador Dali, pentru care a fost fundamental să reprezinte nu numai ceea ce se vede, ci și sentimente și idei.

Cele 150 de lucrări – litografii, desene, lucrări de design, piese de ceramică, lucrări din bronz și argint sau de tapiserie care vor fi expuse pe simeze și în vitrine – fac parte din celebra colecție privată a familiei Kesauri din Franța, dorința organizatorilor fiind aceea de a ajuta publicul să înțeleagă cum a materializat Dali viziunea sa prin limbajul artistic folosit în formarea imaginilor.


În spatele a ceea ce se vede în lucrările sale există mereu ceva ascuns, misterios, care îndeamnă la adâncă meditație asupra întrebărilor fundamentale ale vieții, pentru Dali imaginația creatoare fiind mereu mult mai importantă decât reprezentarea plastică pe care artistul o lasă să se dezvăluie privirii.

Expoziția, ai cărei curatori sunt Vasili Kesauri și Aleksandre Kesauri, va fi vernisată miercuri, 26 februarie, și va fi deschisă timp de două luni, până în 26 aprilie. Biletele de intrare, inclusiv la vernisaj, costă 25 de lei și 16 lei pentru copii, pensionari și studenți. Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate, prețul pentru o familie alcătuită din doi adulți și un copil cu vârsta peste 7 ani este de 60 de lei, iar pentru grupurile cu mai mult de 15 elevi, biletul costă 10 lei de persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.