Specialiștii rockului pe scaun

Specialiștii rockului pe scaun

0
DISTRIBUIȚI

Orice cetățean pripășit pe aceste meleaguri cu acces la minunatul Internet este un specialist. Uneori expert. Alteori consultant. Și nu de puține ori un influencer. Spre deosebire de indivizii care chiar au realizat ceva într-un domeniu anume, românul de rând este un maestru. În politică, sport, fizică cuantică sau istoria dacilor. Ba chiar și-n muzică. În funcție de situație, acesta își dă cu părerea despre orice. Oricând. Oriunde.

Sâmbătă seara în Piața Libertății din Timișoara a avut loc primul concert „rock pe scaun“ de după pandemie. Drept urmare, au apărut o sumedenie de experți în industria muzicală. Acei „Statler și Waldorf“ din Muppets Show care comentează de la balcon. Cetățenii aceia care nu-și arătau fața la evenimentele de acest gen nici înainte de pandemie, dar care le știu ei pe toate. Cârcotașii autodeclarați drept guru ai scenei timișorene. Cărora nu le convine niciodată nimic. Care-s nervoși. Fie pe faptul că la club nu se găsește marca de vin preferată a amantei, fie pe faptul că „scena“ orașului e „de rahat“. Că la concertele cu bilete de intrare vin 15 oameni și la alea gratuite 15.000.

Revenind la ale noastre, i-am avut pe cei de la TM Groove și Cargo, în Piața Libertății.


Desigur, marea problemă a fost faptul că spectatorii au fost nevoiți să stea pe scaune, acestea fiind la o distanță de câte doi metri. Fără îndoială, cei ce au fost prezenți s-au prins că atmosfera de la fața locului a fost departe de „normalitatea“ de dinainte. Categoric, liantul acela care se formează între artiștii aflați pe scenă și cei din public este „altfel“. Nu e niciun secret: cu toții ne dorim ce am avut înainte. Nici pentru cei aflați pe scenă nu e o treabă foarte plăcută să vadă în fața lor o mare de oameni așezați cuminței pe scaune. Dar… la fel ca ceilalți, și ei încearcă să se adapteze condițiilor.

Indubitabil, unele dintre recomandările autorităților autohtone în lupta cu pandemia sunt discutabile. Nu e mișto să vezi cârduri de polițiști în Piața Libertății, care păzesc gardurile. Sau să urmărești un concert Cargo țintuit pe scaun. Dar până la revenirea la normalitate, asta e situația cu care avem de-a face. Concertul ăsta din Libertății, cu relele și bunele lui a fost un început timid spre o normalitate pe care ne-o dorim cu toții să revină în full efect cât mai curând.

Da, au fost și scaune goale. Și nervoși care n-au mai prins cele cinci sute de bilete gratuite de pe net. Desigur, ar fi bine ca evenimentele de acest gen să nu aibă nicio coloratură politică sau electorală. Să ne bucurăm de concerte puse la cale de organizatori competenți care să beneficieze de un public exemplar, deschis la nou și care chiar vrea să sprijine scena locală. Ar fi mișto să trăim într-o lume ideală, dar din păcate nu e cazul. Deocamdată, cel puțin. Tuturor ne lipsește normalitatea de dinainte. Și chiar și cârcotașii ăștia au rolul lor bine definit, căci și ei au făcut parte din peisajul de dinainte. Noi, ăștialalți, hai să ne bucurăm de lucrurile simple. Fiindcă viața e prea scurtă pentru cârcoteli de prost gust.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.