Dezbatere publică „pe fugă” pentru proiectul unui complex imobiliar pe terenul fostei...

Dezbatere publică „pe fugă” pentru proiectul unui complex imobiliar pe terenul fostei fabrici de pălării din Timișoara. De ce sunt în continuare nemulțumiți locuitorii din zonă

0
DISTRIBUIȚI

Doar două dintre cele 13 familii care locuiesc în case istorice situate pe strada Anton Seiller din Timișoara au participat la dezbaterea publică desfășurată online, organizată de Primăria Timișoara, înainte de aprobarea ridicării în zonă a unui complex imobiliar.

Oamenii spun că au fost înștiințați oficial de dezbatere în urmă cu doar 24 de ore, iar cei mai mulți dintre locuitori nu au putut participa.

Sunt 13 case vechi pe strada Anton Seiller din Timișoara. Proprietarii acestora au transmis o scrisoare deschisă autorităților, nemulțumiți de faptul că acolo ar urma să se ridice un complex de șapte etaje, în condițiile în care imobilele în care ei trăiesc au un nivel de înălțime de P+1. Oamenii spun că „marele zid” ce ar urma să apară acolo, dacă proiectul va fi aprobat, le încalcă dreptul la viață privată.

„Am primit în urmă cu 24 de ore un mail de la avocat în care am fost înștiințați de această dezbatere.


Nimeni nu a știut. A fost o dezbatere ca să fie făcută, să ne închidă gura că au organizat-o, după ce noi am cerut-o mult timp. Am participat eu și încă o familie”, a declarat Cătălina Jahn, una dintre timișorencele care locuiește pe Anton Seiller.

Aceasta spune că discuțiile purtate în cadrul dezbaterii publice online s-au făcut pe un ton agresiv. „Mie mi s-a părut agresiv reprezentantul firmei, atunci când avocatul nostru i-a spus că din cauza demolării pe care au început-o acolo se mișcă clădirile cu noi, se simt vibrațiile. El zicea că nu e așa pentru că nu l-a sunat nimeni să se plângă că se simt vibrații”, a mai spus Cătălina Jahn.

Aceasta mai susține că este „trist” faptul că investitorilor li se dă întâietate, în defavoarea doleanțelor cetățenilor: „Noi acolo am cumpărat o căsuță pe care am modificat-o acum patru ani. A fost foarte greu în primărie să primim aprobarea proiectului. Cei de la monumente ne-au întors proiectul de cinci ori. Lor li se dă fără nicio problemă. Trist este”.

Dezbaterea a fost făcută pe marginea documentației de urbanism pentru „PUZ – Dezvoltare proiect imobiliar mixt” pe Spl. Nicolae Titulescu nr. 5, beneficiar – SC Cedar Invest SRL, proiectant – SC Subcontrol SRL.

Proiectul imobiliar situat pe terenul fostei fabrici de pălării Paltim prevede ridicarea unui bloc de locuințe și construirea unor spații de birouri, retail și servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.