Victorie scurtă, dar preţioasă pentru ASU Politehnica. Cele trei puncte cu Slatina...

Victorie scurtă, dar preţioasă pentru ASU Politehnica. Cele trei puncte cu Slatina au fost aduse de un jucător recuperat din carantină

0
DISTRIBUIȚI

Alb-violeţii respiră din nou aerul podiumului Ligii 2. ASU Politehnica s-a impus pentru a treia oară consecutiv, la limită, în decurs de o săptămână, în ciuda problemelor de lot avute. De această dată victima a fost CSM Slatina, învinsă cu 1-0 prin golul lui Cristi Scutaru din prima repriză. Fundaşul a fost chiar printre jucătorii recuperaţi de gazde dintre cei care au fost stat în carantină din cauza Covidului.

„Băieţii în ghete” sunt obişnuiţi cu condiţiile grele şi au depăşit complet cu bine o perioadă foarte grea. Alexandru Popescu a rămas singurul izolat din lotul pregătit de Octavian Benga după ce la un moment dat acesta avea 11 indisponibili din cauza coronavirusului. La meciul cu Slatina adversarul a fost mai modest, dar tenace, asta deşi la rândul lor au avut mai multe absenţe notabile, multe chiar din cauza aceluiaşi Covid.

Unul dintre jucătorii cu antrenamente doar săptămâna aceasta după carantină a avut primele şanse de gol pentru bănăţeniş. Ignea, în minutele 5 şi 18 a ameninţat poarta lui Grecu. A doua ocazia a fost chiar foarte mare, dar portarul oaspeţilor s-a opus în extremis pentru a respinge în corner un şut venit din circa 12-13 metri. Oaspeţii au avut apoi o posesie chiar superioară în prima repriză, dar deşi au arătat calităţi tehnice, nu au reuşit cu adevărat să-i dea emoţii lui Hindrich. D. Toma a şutat peste buturile tânărului goalkeeper în minutul 32 iar, înaintea singurului gol al partidei, O. Popescu l-a solicitat mai serios cu un şut de la distanţă. Dar şi a doua oară Hindrich a arătat de ce s-a aflat în lotul „internaţionalei” CFR Cluj. Minutul 43 a adus două cornere la rând pentru Politehnica. Grecu a respins mingea în urma celui de-al doilea, dar aceasta a revenit la Munteanu, care i-a aşezat-o la voleu lui Scutaru. Fundaşul cu poftă de fotbal după izolare a trimis balonul fix în colţul opus al plasei porţii adverse. Spre bucuria fanilor care s-au făcut auziţi din spatele tabelei, de undeva din parcarea UPT-ului.

După ce scorul a devenit 1-0 slătinenii au mai avut acţiuni, dar doar o presiune sintetică în cea mai mare parte. În timp ce elevii lui Tavi Benga mai puteau puncta în minutul 64, când Plazonja, care l-a înlocuit devreme pe accidentatul Manea a urmărit un balon respins de portar la şutul lui Casado, dar şi a doua încercare de a puncta la aceeaşi fază a fost blocată.


S-a încheiat cu un avantaj minim, dar suficient pentru încă trei puncte, ceea ce înseamnă că ASU Poli are acum o „agoniseală” de 17 strânse în opt jocuri disputate. Bilanţ care o plasează pe locul 3 în ierarhie.

ASU Politehnica Timişoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – B. Vasile (60, Casado), Coadă – Munteanu, Ignea (82, Codrea), Manea (28, Plazonja) – Axente. Pe bancă: Deronja – D. Andrei, D. Radu, Toader, S. Iosif. Antrenor: Octavian Benga.

CSM Slatina: Grecu – C-tin Radu, Motroc, M. Manea, Demici – D. Toma, Ov. Popescu – D. Oprescu, V. Gheorghe (79, Ceapă), Rogoveanu – I. Stoica. Pe bancă: Velcu – Cr. Preda, Enache, Pisaru, M. Grigore, A. Stan. Antrenor: Mihai Ianovschi.

Tehnicianul alb-violeţilor era încântat de succesul obţinut cu o serie de jucători reveniţi de puţin timp la programul normal, precum Scutaru, autorul golului, Pamfile, Ignea, Casado, Plazonja sau Codrea, ultimii trei intrând pe parcurs.

„Am avut, nu doar o săptămână grea, ci câteva săptămâni foarte foarte dificile, din motive diverse. Vreau să-mi felicit echipa, jucătorii, pentru că nu am cedat. Am obţinut trei victorii în şapte zile… Astăzi am introdus jucători care s-au antrenat două-trei zile. Am fost nevoit, am avut încredere în ei. Am jucat din nou inteligent. În aceste 20 de etape nu vrem să facem neapărat un joc spectaculos, trebuie să recunosc că şi jocul nostru în unele momente are de suferit, dar suntem înfluenţaţi de diferiţi factori. Nu putem să lucrăm aproape deloc cu toată echipa. Nu avem timp, pentru că ne interesează în primul rând să câştigăm fiecare meci. Avem 20 de finale, pentru mine şi cred că şi pentru tot clubul, suflarea polistă, sunt foarte importante punctele. Ne dorim să intrăm în play-off şi după aceea, de ce nu, să sperăm la mai mult. Acesta e targetul nostru. Dăm totul la fiecare meci şi felicit total jucătorii”, a declarat la final Octavian Benga, „principalul” lui ASU Poli.

„Consider că nu putem vorbi doar de repriza a doua, ci de tot jocul, repriza întâi, după primele 20 de minute de tatonări, eu cred că şi finalul primei reprize ne-a aparţinut. Din păcate nu am avut maturitatea necesară să reuşim să înscriem. Ne-am apropiat cumva de poartă, dar ne-au lipsit şuturile de la distanţă. Lucru care, pe un teren umed după ploaia dinaintea jocului, s-ar fi impus. În repriza a doua am dominat, nu am reuşit să ne creăm situaţii foarte mari şi din păcate plecăm de la Timişoara fără puncte. Sunt jucători în lotul de 26 care pot să joace în orice moment. Sunt într-adevăr jucători tineri, dar care trebuie să se maturizeze, să câştige experienţă. Suntem deja la etapa a 8-a, chiar dacă noi mai avem o etapă restantă, cu Petrolul, sunt şapte meciuri pe care le-am jucat, trebuie să se impună mai repede în ceea ce înseamnă nivelul eşalonului 2 şi să încerce să aducă plus echipei de la etapă la etapă”, a spus Mihai Ianovschi, tehnicianul oaspeţilor.

Pentru ASU Poli urmează miercuri (ora 15) restanţa de acasă (Ştiinţa) cu Dunărea Călăraşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.