Cum vede PMP descentralizarea: Din cinci comune facem o singură administrație și...

Cum vede PMP descentralizarea: Din cinci comune facem o singură administrație și reducem foarte mult din cheltuieli

6
DISTRIBUIȚI

PMP propune modalități concrete de oprire a proiectelor care secătuiesc finanțele publice. Cristian Bejan, candidat PMP Timiș pentru Camera Deputaților, a precizat, luni seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că în momentul în care o primărie sau un consiliu județean vrea să angajeze 5% din bugetul instituției ar trebuie să ceară acordul cetățenilor.

„Această inițiativă ar trebui să fie aprobată printr-un referendum online. De exemplu, când plantăm acasă panseluțe costă o sumă de bani, aceleași panseluțe puse de primărie costă de 40 de ori mai mult, borduriadele și așa mai departe. Și se angajează foarte multe cheltuieli care depășesc de cele mai multe ori capacitatea și bugetul acelei instituții publice. Noi spunem: când se angajează o cheltuială mai semnificativă, de exemplu 5%, trebuie să fie un referendum astfel încât cetățenii să fie consultați asupra oportunității lor. Este un caz care se întâmplă și în alte țări”, a declarat Cristian Bejan, candidat PMP Timiș pentru Camera Deputaților.

Întrebată dacă o reorganizare administrativă ar fi importantă, astfel încât să nu mai avem comune cu 1.000 de locuitori, Ligia Dugulescu, candidat PMP Timiș pentru Senat, a răspuns: „Cred că ar fi foarte important.


PMP a propus acest proiect și ar aduce un echilibru, în special în acele comune unde din cauza numărului mic de locuitori nu pot avea aceeași capacitate de a funcționa și a face proiecte. Bugetul să fie administrat pe regiuni și să se întoarcă bani care sunt trimiși spre București spre Regiunea de Vest”.

Cristian Bejan, candidat PMP Timiș pentru Camera Deputaților, a ținut să precizeze că sunt județe care sunt contributoare nete, cum este Timișul și județe care sunt beneficiare nete.

„Mișcarea Populară are o inițiativă legislativă în sensul acesta al reorganizării teritoriale și practic vizăm câteva aspecte. Administrațiile care nu se pot susține singure, satele acelea care au 200 de locuitori, este total ineficient să funcționeze acolo o primărie. Ar putea fi diminuate numărul de comune din România. Sunt comune transformate în orașe care nu au apă și canalizare. Vă puteți susține singuri cu cheltuielile curente? Nu. Atunci, haideți să strângem două, trei, patru, facem o singură primărie, o singură echipă de consilieri și uitați că din cinci comune facem o singură administrație publică și reducem foarte mult din cheltuieli. Știu că este dureros pentru partidele mari, dar haideți să fim sinceri cu noi, să consolidăm satele care nu se susțin singure și să vedem dacă putem face ceva mai mult”, a afirmat Cristian Bejan.

6 COMENTARII

  1. doamna, va reamintesc ca si dragnea a promis, sub amenintarea demisiei, ca infiinteaza regiunile, prin 2012, in calitate de vicepremier si ministru al dezvoltarii, l-au linistit baronii locali, nu a reusit dragnea credeti ca reusiti voi, pmp, putin respect, am mai crescut si noi un pic.

  2. Da hopa și voi la Isctr vreți sa schimbati un șpăgar pe Buboi trans ligius cu un alt șpăgar tot cu studii terminate la 45 de ani, asta înseamnă descentralizare?

  3. PMP Timis este in disolutie. Neatu cu toti tuterii lui au distrus organizatia. Primarii si majoritatea consilierilor cu greutate participa deja la sedintele PNL. PMP Timis este istorie si sar putea si la nivel national e disperare mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.