”Cârtița” liderului interlopul Boncu în Poliție, un nou dosar penal. Ce întrebare...

”Cârtița” liderului interlopul Boncu în Poliție, un nou dosar penal. Ce întrebare are avocatul acuzatului

1
DISTRIBUIȚI

”Cârtița” liderului interlop Lucian Boncu din Poliția Timiș s-a ales cu un nou dosar penal. Vă reamintim că agentul Dragan Ilin a fost dat afară din Poliție, anul trecut, în luna mai, după ce a fost găsit vinovat de încălcarea normelor deontologice și pentru că, în 26 aprilie, l-a vizitat acasă pe Lucian Boncu, care era în arest la domiciliu. A contestat în instanță, dar decizia Ministerului de Interne a rămas definitivă după ce Curtea de Apel Timișoara a respins acțiunea lui Ilin, admițând excepţia nulităţii recursului pentru nemotivarea în termenul legal a recursului.

Vă reamintim că Dragan Ilin a fost inculpat de DIICOT într-un dosar de falsificare de documente și bani acum câțiva ani, când era agent la Secția 2 Poliție. În dosarul de trafic de cocaină instrumentat de procurorii anti-mafia, Ilin a fost inculpat pentru pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului deoarece, în ciuda înregistrărilor video, audiat ca martor, polițistul a susținut că nu a văzut nimic. Agentul a fost surprins de camera instalată de DIICOT în apartamentul lui Boncu, de mai multe ori. Într-o altă seară, polițistul a fost filmat în timp ce se apleca asupra unei farfurii în care era cocaină, iar apoi își ștergea nasul sau își freca gingiile cu degetul, un gest tipic al consumatorilor „drogului zeilor”.


Lucian Boncu îl considera unul dintre oamenii săi de încredere, într-o altă interceptare susținând că „milițeanul îi ok (…) îi mega verificat. Am pus la masă, a tras, nu e polițist ca și gabor”.

Ilin Dragan a participat la discuțiile de la restaurantul Cuina unde liderul interlop Lucian Boncu a pus la cale asasinarea jurnalistului Dragoș Boța, fiind cel căruia i-au fost trimise fotografii pentru a verifica o mașină suspectă de cei trei care au plecat să pună în aplicare împușcarea editorului-șef al PRESSALERT.ro. În acest dosar este cercetat, în calitate de suspect, pentru compromiterea intereselor justiției, deoarece „a devaluat către persoanele cercetate faptul că la DIICOT se fac investigații referitoare la evenimentul din data de 10.09.2019, lucru care a dus la periclitarea și îngreunarea anchetei și a permis persoanelor cercetate să ia măsuri în vederea contracarării anchetei și influențării celorlalte persoane audiate în cauză”.

Dragan Ilin s-a ales cu un nou dosar penal, la sfârșitul anului trecut, pentru conducerea unui autoturism când avea permisul de conducere suspendat. Acesta a fost prins conducând cu peste 50 de kilometri la oră peste limita legală și i-a fost suspendat permisul, primind o dovadă valabilă pentru 15 zile. Ilin a continuat să conducă și după ce i-a expirat dovada, fiind surprins de camerele de supraveghere din benzinăria de la intrarea în benzinăria din comuna Giroc. Avocatul Carin Antonescu, apărătorul acestuia, a susținut că de fapt este vorba de o acțiune de răzbunare și că dovada a fost prelungită automat. ”Dreptul de a conduce a fost prelungit prin lege, iar faptul ca i s-a spus șefului Serviciului Poliției Rutiere din cadrul Poliției Timiș să se sesizeze din oficiu pentru această infracțiune este o altă problema. Stau să mă întreb dacă domnul Turnagiu l-a observat în trafic pe Ilin sau anumite servicii l-au monitorizat pe Ilin și domnului șef de serviciu i s-a impus sa se sesizeze ?!”.

 

1 COMENTARIU

  1. Stau si ma intreb de ce nu sunt personajele astea acolo unde le e locul, la puscarie, si de ce nu exista un genocid al acestor „justitiari” care nu isi fac treaba. Si al acestor oameni din guvern care in anul 2021 continua sa-i acopere. Si un genocid al celor care sponsorizeaza tot circul asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.