EXCLUSIV Notar din Timișoara, snopit în bătaie în biroul său din centrul...

EXCLUSIV Notar din Timișoara, snopit în bătaie în biroul său din centrul orașului

26
DISTRIBUIȚI

Un notar din Timișoara a fost atacat de mai mulți indivizi, în urmă cu puțin timp, în biroul său din zona Piața Unirii.

Mai mulți indivizi nemulțumiți de costul unor onorarii au intrat în biroul notarului public Viorel Panduru și au devenit rapid extrem de agresivi.


Aceștia au început să-l lovească pe notar, devastându-i și biroul. De asemenea, una dintre secretare a fost lovită cu pumnul în față și a fost avertizată să nu sune la poliție, pentru că i se va lua gâtul.

O parte dintre cei implicați în scandal au reușit să fugă până la sosirea poliției și jandarmeriei. Notarul a fost transportat de urgență cu o ambulanță la spital.

„M-am trezit cu ei în birou. Erau vreo cinci sau șase. Erau nemulțumiți de onorariile de la niște promisiuni de vânzare-cumpărare. Au început să mă lovească, să mă amenințe că mă omoară, iar apoi unul dintre ei m-a lovit din spate, iar altul din față, de mai multe ori. Au spart tot biroul. Cel care m-a lovit cel mai mult a luat și ștampila, iar unul dintre ei a dus-o înapoi”, a declarat în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro notarul public Viorel Panduru. Acesta avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind cusut în zona ochiului drept.

26 COMENTARII

  1. Nu sunt de acord cu violenta.Dar ca notarii sunt mult prea scumpi sunt de acord. Aceasta breasla ar trebui sa dispara. Astept blockchain-ul in acest domeniu sa faca sa dispara intermediarii astia inutili

  2. Foarte bine. Dar de ce sa nu dispara si avocatii, si judecatorii, si procurorii, ca uite, ne facem contractele, mostenirile, dreptatea … din pumni. Cine are mana mai grea, acela adjudeca. Pai, nu?
    Si, tot asa, sa desfiintam inginerii, ca gasim noi solutii tehnice pe criterii de forta, si doctorii, ca trebuie facuta odata si odata si selectia naturala, si farmacistii, ca luam ceai de branca ursului si ne tamaduim, si arhitectii, ca putem sa desenam oricare un patrat pe post de pereti si un triunghi in semn de acoperis, si preotii, ca oricum ala, mortu, nu mai stie daca i se fac ori ba o slujba si pomenirile, si, si, si…, pana la capat. Sa ramana numa’ Ion.

    • @Alt Ion – am priceput ironia și ai dreptate în ceea ce spui. Cu siguranță ideea de dispariție a notarilor este aberantă DAR, cred că știi prea bine (sau dacă nu informează-te) cât de închisă și exclusivistă este această …breaslă. Ia încearcă să-ți faci copilul notar (copil care a învățat pe rupte în facultate) să vezi cam de ce lovești. Personal mi-e scârbă de această..breaslă(a se citi clan de căcat)

    • @ruk
      http://www.institutulnotarial.ro
      http://www.uniuneanotarilor.ro (cum devin notar)
      Legea 36:1995
      Licența in drept + examen pt notar stagiar, admis … cu nota între 9.90 și 10 (cam așa au fost in ultimii ani) + curs la zi INR (institut) + stagiatura + examen definitivat (cu nota peste 7) = notar public
      Nu sunt interdicții …doar îndeplinirea unor condiții minime (cetățean roman, cunoașterea temeinica a limbii romane, fără cazier, licențiat in drept și evident admiterea acelor examene, ca peste tot) . Poate la magistratura este mai ușor.
      Succes!

  3. Sunt scumpi in ce privinte? 20 de lei o declaratie? 30 de lei o procura? Daca dispar ei, cine are grija sa nu te fraiereasca smecherii cu contracte facute in interesul lor? De ce tot vestul Europei are institutia notarului public? De prosti?

  4. Pe mine ma deranjeaza la Cabinetele Notariale faptul ca nu poti plati cu cardul. De ce? Este vorba uneori de mii de lei si trebuie cash. Asta-i foarte suspect de vreme ce pot cumpara un hamburger de 5 lei cu cardul dar taxe enorme, nu.

  5. Apai mai Ioane daca cumva prin absurd vei evolua si tu in timp si vei avea vreodata macar o bicicleta de vanzare, sa vezi ce bucuros vei fi ca exista notari.. PS… bicicleta poti sa o vinzi chiar si asa cum o folosesti tu fara scaun(sitz)… ca sigur mergi pe ea de placere iar teava de la scaun ti-a ajuns la nivelul gatului si acum iti sustine capul, altfel nu pot sa realizez cum poti sa fi asa incult si sa ai o asa gandire primitiva….

  6. Notariatele ar trebui sa fie instituții de stat cu taxe de bun simt, nu jaful ce exista acum, pt 2-3 hârtii ce ți le fac îți iau mii de euro.
    E o nesimțire ordinara. Nu au ce cauta ca și profesie liberala, trebuie sa redevina instituție de stat.
    Și au împărțit piața și nu exista nici o concurenta între ei, e jaf la drumul mare.

  7. Pai o poveste cu notar am si eu , acum cativa ani am luat un credit pe care l-am dupa ceva timp, trec 5 ani de la achitarea creditului si ma trezesc cu salariul blocat pe motiv de neplata credit ….. norocul a fost ca nu am aruncat chitantele, ii fac dovada platii , se face ca ploua, trebuie sa platesc taxa de „dosar” 150 ron , pentru ce sa platesc cand aveam ratele achitate, si cu japca mi-a fost oprit din salariu 150 de ron ca doar el a incarcat sa ma fure cu legea in mana !

    • Notarul a încasat ratele? Notarul a pus poprire? Notarul a ținut evidenta plăților? Doamne, nu găsesc și eu așa un notar? Ești in mare eroare. Notarul doar a autentificat contractul de ipoteca. Ce treaba are notarul cu ratele tale? Radierea ipotecii, da, se face la notar de către directorul băncii, dar plătește împrumutatul nu banca . Declaratia este 100 lei plus TVA, Cf informare 20 lei și radierea de la CF – 75 Lei. A luat mai puțin, probabil ți e prieten

  8. mai oameni buni atatea discutii in contradictoriu….in primul rand mostenirile au tarif de 3% din valoarea imobilului in functie de grila notariala stabilita clar de alte institutii,in ceea ce priveste vanzarea bunurilor ,cel care vinde incaseaza si cel care cumpara inseamna ca are bani sa cumpere in asemenea cazuri fiti siguri ca nu este vorba de persoane cu salar minim pe economie,sunt persoane care au bani dar ce sa-i faci ? asa se fac marile averi in Romanica….avem pretentia la siguranta si corectitudine dar nu ne place sa platim taxe….cei care comentati la adresa notarilor puteti sa faceti intelegeri in privat cu martori poate asa e mai safe !!!!! si atunci sa vezi vestul salbatec…….

    • Agramatule, e vorba ca au taxe nesimtite, nu ca au taxe sau ca exista notari. Poate-ti explica cineva diferenta….

  9. Daca nu va convin taxele notariale, puteti sa solicitati serviciile unui alt notar public, suntem peste 100 in Timisoara!
    Iar privind plata cu cardul…la sediul societatii noastre se poate achita cu card/op/numerar.
    Sa nu bagam pe toata lumea in aceeasi oala!
    La notar/popă/doctor etc…te duci unde doresti si ai posibilitatea sa alegi. Ti se par prea mari taxele? mai soliciti la inca 5 birouri notariale comunicarea costurilor si il alegi pe cel mai ieftin!
    Fiecare notar public isi apreciaza cum considera el mai bine munca pe care o presteaza, insa nu obliga clientii sa isi autentifice acte la el!

  10. Draga Ruk si draga Alt Ion.
    Uite ca scriu si eu, in calitate de notar public, fara parinti notari in functie sau macar in domeniul juridic!
    Am intrat in aceasta profesie pe meritele mele si pe ce am in cap!
    Profesia e liberalizata, se scot locuri si acest examen poate fi sustinut de orice absolvent cu studii juridice, licentiat in drept.
    Asa ca…se poate daca vrei!

  11. Trebuie învățați o lecție toți notarii . Bravo Mitu ! Bravo băieții . Aveți spate , nu e problema . Aveți in același timp 8 clase , profesională și “unpic” de școala vieții ceea ce e rețeta de succes pentru niște antreprenori și dezvoltatori imobiliari de succes ca și voi . Spălați banii securiștilor și corupților din oraș pt câte o parcela in Giroc sau o găleata de cocaina pe usa din spate … Boncu, Falcusan și Nasleu , idoli vostri.

  12. De acord cu Aris. O mica rectificare, impozitul este de 1% din valoarea imobilului calculată după grila notarilor. Nu cred că mulți știu, dar aproape jumătate din banii încasați de notari sunt taxe care merg la bugetul statului. Plus că din onorariu plătește notarul sănătatea, impozit, TVA…. Și apoi, mai toate instituțiile statului te trimit la notar pt orice act autentificat de care ai nevoie. Păi dacă te duci la judecători, in felul în care lucra instanțele acum, durează aproape de 3-4 ori mai mult decât programările la notar. Și să nu uităm de onorariul avocaților, in acest caz….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.