SCM Rugby Timişoara, „măcinată” de decizii în Ghencea după ce a condus...

SCM Rugby Timişoara, „măcinată” de decizii în Ghencea după ce a condus în semifinala cu Steaua. Valentin Calafeteanu: „E dureros”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

SCM Timişoara a fost aproape de o victorie mare la Bucureşti şi de o nouă finală naţională cu Baia Mare. Finalul partidei din Ghencea a ridicat însă serioase semne de întrebare fanilor rugby-ului. Bănăţenii conduceau cu zece puncte diferenţă, dar gazdele de la CSA Steaua s-au impus în cele din urmă cu 22-18 după ce au beneficiat şi de o serie de decizii favorabile de arbitraj.

A fost 6-0 iniţial după două lovituri de pedeapsă marca Vlaicu. Gazdele au redus din diferenţă în semifinala jucată în Ghencea prin eseul lui Vueti, netransformat. Apoi, SCM a beneficiat de un eseu de penalizare iar la pauză scorul era 13-5 pentru timişoreni. Ratu Taniela a redus apoi din diferenţă dintr-o „penalitate”. Eseul lui Manumua a dus însă scorul la 18-8. Dar a urmat un „galben” acordat aceluiaşi Manumua. În inferioritate, bănăţenii se aflau deodată cu spatele la zid. Apoi încercarea lui Strătilă cu tranformarea lui Ratu Taniela a apropiat echipa gazdă la doar trei puncte. Au urmat deciziile uluitoare ale brigăzii. La o lovitură de pedeapsă pentru SCM, Popa a ţinut de minge, Tiqe a venit să îi ia balonul, a fost atins deasupra gâtului, a replicat şi el cu un cot în zona figurii adversarului, dar doar el a fost sancţionat şi faza întoarsă.


Deodată echipa lui Vali Calafeteanu s-a trezit cu doi oameni în minus. Misiunea a devenit apoi imposibilă, mai ales că a fost nevoie de reluări multiple pentru ca oficialii să acorde un nou eseu amfitrionilor, pentru Neagu, care ar fi culcat mingea undeva pe linie.

A urmat transformarea lui Ratu pentru scorul final şi Steaua va înfrunta Baia Mare în marea finală a unui sport care pare mai degrabă muribund în România. A se vedea şi rezultatele naţionalelor de juniori din ultima perioadă. Pentru SCM Timişoara rămâne totuşi o finală de jucat cu maramureşenii în Cupă, pe data de 27 noiembrie.

SCM Timişoara: Chiriac, Sabău, Mosese, Mureşan, Popârlan, Lazăr, Neculau (c), Saukuru, Rupanu, Vlaicu, Shennan, Hkvicha, Manumua, Altinok, Tiqe. Rezerve: Rădoi, Sikote, Militaru, Trăuşan, Morrell, Holoia, Jipa, Şteţco. Antrenor: Valentin Calafeteanu.

„E dureros. Este dureros pentru că băieții au simțit că au dat totul și nu trebuia să piardă acest meci. Le-am spus și lor la cald, pe teren, că este una dintre acele zile când îți dai seama că viața nu e dreaptă. Toată lumea în jurul meu vorbește despre arbitraj: îmi vin în minte multe lucruri, și ceea ce s-a întâmplat anul trecut, în finala Cupei, când la fel am avut de suferit, iar acum din nou. Nu o să comentez eu, dar sunt multe lucruri care pot fi îmbunătățite. O să-i las pe cei care sunt în măsură să judece ce s-a întâmplat la acest meci, dar nu e primul joc cu astfel de probleme”, a declarat Valentin Calafeteanu, „principalul” „leilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.