Liberalul Tabără către USR-istul Lațcău: „Vă spun clar că dumneavoastră faceți plăți...

Liberalul Tabără către USR-istul Lațcău: „Vă spun clar că dumneavoastră faceți plăți din banul public. Nu mă faceți să vi le spun”

0
DISTRIBUIȚI
Marius Igaș
Marius Igaș

Ședința on-line de îndată a Consiliului Local Timișoara, convocată miercuri după-amiază, a reprezentat un nou prilej pentru „aliații” din USR și PNL să se certe.

Motivul a fost punctul șapte, penultimul de pe ordinea de zi, care a vizat desemnarea unui administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara S.A.

Votul a fost necesar deoarece a demisionat Cosmin Buzan, președintele USR Sânmihaiu Român, la scurt timp după numire, când s-a aflat că are cazier fiscal.

„Se pare că erau doi distrugători ai STPT cu aceiași problemă. Mă întreb de ce nu l-ați împrumutat și pe el ca să nu mai ajungeți în situația asta. Se dovedește a n-oară că trimiteți oameni în consiliile de administrație pe criterii politice care nu se califică, din contră, vă aduc prejudicii de imagine. Vă întreb pe dumneavoastră și domnul Negrișanu, care împrumutați pe toată lumea de ce nu i-ați împrumutat pe acești doi colegi ai dumneavoastră ca să nu mai treacă prin situația asta ușor penibiluță”, i s-a adresat consilierul liberal Adrian Lulciuc președintelui de ședință Ruben Lațcău, viceprimar din partea USR.

Replica acestuia a venit imediat: „Înțeleg că este un pic de confuzie pentru dumneavoastră cum funcționează un partid democratic, dar în USR, spre deosebire de, probabil, formațiunile din care faceți sau ați făcut parte, nu se plătesc sume de bani pentru a câștiga locuri pe liste, nu se cumpără fotolii de parlamentar, nu se plătesc liste de consilieri, nu se dau bani împrumut, nu se plătesc cotizații pentru tot felul de oameni. Lucrurile astea de care spuneți dumneavoastră cu împrumuturi între colegi vă mărturisesc că nu înțeleg exact cum funcționează”.

Liberalul Adrian Lulciuc l-a întrerupt: „Exact cum l-ați împrumutat dummeavoastră pe domnul primar”.

Viceprimarul Ruben Lațcău a susținut că au fost probleme cu două declarații de ordin procedural, care au fost depuse la Finanțe, una s-a pierdut, iar alta n-a fost depusă complet.

„Dumneavoastră vorbiți de niște prăduitori în condițiile în care sunt niște oameni care n-au ajuns încă în exercițiul funcțiunii, de ce porniți de la prezumția că cineva merge să jefuiască. Probabil e cutuma și obișnuința dumneavoastră din vechiul PDL vizavi de acest lucru. Vă readuc aminte că până una alta directorul (n.r. – al STPT) anchetat de DNA că a angajat în cadrul societății oameni bazat pe pile, relații și negocieri politice e coleg de partid cu dumneavoastră și este un lider de frunte al tineretului pedelist.


Vă îndemn să rămânem într-o zonă de civilizație în cadrul Consiliului Local, să nu faceți astfel de acuzații care nu se pot proba”, a mai afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.

Colegul său, viceprimarul liberal Cosmin Tabără, a declarat că, în urmă cu un an și jumătate administrația și-a propus să facă o reformă, însă USR și-a bătut joc. Edilul i-a explicat lui Ruben Lațcău că Adrian Lulciuc se referea la împrumuturile care apar în declarațiile de avere.

„Dumneavoastră ați aruncat mai înainte cu puncte puncte din nou. Vă spun clar că dumneavoastră faceți plăți din banul public. Nu mă faceți să vi le spun. Domnul viceprimar, eu nu-s dus mult la biserică și nu mă faceți să vi le spun. Domnul Ruben Lațcău, lăsați-o așa că știți că eu nu vorbesc fără mine. Lăsați-o așa că e mai bine. Aș vota cu mare drag ce ne propuneți, dar v-aduc aminte că data trecută ați făcut un circ aici, susținând, în contradictoriu cu ceea ce vă spusesem, un membru USR. Asta e reforma ce ne-o propuneți? Este președintele USR din Sânmihaiu Român și v-am spus de atunci că nu este în regulă. Cu toate astea, am votat de fiecare dată când ați avut nevoie de votul nostru și în Consiliul de Administrație de la Colterm pentru că a fost tot timpul ca un ultimatum. Dați-mi voie să mă opun acestei numiri în STPT, nu vrem să facem altă numire, nu mai am încredere că veniți cu un om viabil. Acești membri ai Consiliului de Administrație au un rol determinant în conducerea unei societăți. Dacă aruncați cu noroi în ce a fost și spuneți că atunci au fost numiri politice, haideți să nu mai facem lucrurile astea. Haideți să punem oameni capabili. E riscant pentru Timișoara să punem și STPT pe butuci.  Încercând să mulțumim pe unul și pe altul care cine știe ce a făcut în campanie noi nu vom putea niciodată salva nicio societate. Nu știm cine vine, prezentați-l măcar cu o zi înainte”, a afirmat, miercuri, viceprimarul Cosmin Tabără de la PNL.

În replică, viceprimarul Ruben Lațcău a răspuns: „Dacă jumătate dintre colegii dumneavoastră din partid și-ar da demisia, 100 de oameni ar pleca acasă și am face economie de un milion de lei pe lună.”

Consilierul local Răzvan Negrișanu de la USR i-a cerut lui Lulciuc să nu mai facă insinuări care merg înspre calomnie.

Apoi, Paula Romocean de la USR l-a nominalizat pe Marius Igaș pentru a ocupa locul rămas liber în Consiliul de Administrație. Romocean a precizat că Igaș nu este membru de partid și are experiență în eficientizarea companiilor de transport, fiind absolvent al Universității Politehnica.

„Sună bine acest nume, dar de ce nu ne-a fost prezentat cu o oră înainte de ședință? De ce nu la nominalizarea trecută”, a spus Tabără.

„Acesta este respectul față de consilierii PNL, PSD, Pro România al colegilor de la USR pentru că așa au procedat de la începutul mandatului”, a afirmat consilierul municipal Roxana Iliescu de la Pro România.

A urmat o procedură de vot secretă prin programul Zeus pentru amendamentul Paulei Romocean. Au existat 13 voturi pentru, șapte împotrivă și o abținere. Acesta a trecut deoarece avea nevoie de un vot simplu.

Per ansamblu, proiectul de hotărâre privind desemnarea unui administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara S.A. a fost votat de 16 consilieri locali, iar șase au fost împotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.