ANAF confirmă încă o dată dezvăluirile PRESSALERT.ro. Plângere penală pentru conducerea Primăriei...

ANAF confirmă încă o dată dezvăluirile PRESSALERT.ro. Plângere penală pentru conducerea Primăriei Timișoara, pentru sustragerea de sub sechestru a bunurilor de la Colterm

3
DISTRIBUIȚI

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, pe 31 ianuarie, o plângere penală care vizează societatea Colterm SA și Primăria Timișoara.

Este vorba de „maevra” prin care bunuri imobile ale Colterm au fost preluate fără niciun cost de municipalitate, deși o parte dintre acestea se aflau sub sechestrul ANAF, din cauza datoriilor societății de termoficare. Prejudiciul a fost stabilit de ANAF la 180.240.844 lei.

PRESSALERT.ro a dezvăluit încă în noiembrie 2021 că administrația condusă de Dominic Fritz a pus la cale o operațiune cu iz penal pentru a goli de patrimoniu Colterm SA fără plata niciunui leu, cu câteva zile înainte de depunerea cererii de insolvență. O parte din bunuri au fost trecut gratuit din patrimoniul Colterm în cel al Primăriei Timișoara deși erau sub sechestrul ANAF.

După publicarea acestor informații pe PRESSALERT.ro, ANAF a făcut un control amănunțit la Colterm SA, verificându-se absolut toate activele pe care a fost instituit sechestru pentru datoriile companiei de termoficare.


Conform documentelor ANAF, în urma controalelor, s-a stabilit că au fost sustrase de sub sechestru de către administrația condusă de Dominic Fritz bunuri din patrimoniul Colterm, în valoare de aproape 40 de milioane de lei, prejudiciul fiind acum actualizat.

Scandalul scoaterii de sub sechestru vine după cel al amenzilor de peste 34 de milioane de euro după refuzul de a achiziționa certificatele pentru emisiile de gaze.

3 COMENTARII

  1. Domnu ,,ziarist,,. Nu exista plangere ,,pwnala,, Exista doar plangerw. Incadrarea o va face un procuror nicisecum un ziarist.
    Ati devenit experti in toate voi presarii…dar de fapt bateti campii…
    Pune mana pe CPP si Cproc Pen daca tot vreibsa pare ca stii cu lefislatia…

  2. Liber la comentarii! Nu pe pressalert unde nu transpira nimic din ce nu e voie de la stapanire. Fmm de fituica usl-ista. Cat sunteti de transparenti si goi. Vai de jurnalismul romanesc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.