Opt formații de rock sunt gata de deschiderea capitalei culturale europene. Time...

Opt formații de rock sunt gata de deschiderea capitalei culturale europene. Time to Rock, un nou festival la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În zilele de 17 și 18 februarie, odată cu lansarea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, tinerele trupe de rock din întreaga țară vor avea prilejul de a cânta la Timișoara în cadrul festivalului Time To Rock, care va avea loc la Casa Tineretului, de la ora 19.

„Suntem bucuroși că un număr mare de tineri și-au arătat dorința de a performa în fața publicului timișorean. Evenimentele Time to Rock vor continua pe tot parcursul anului, de aceea îi încurajăm și pe cei care nu au fost selectați să ne rămână aproape“, au transmis organizatorii acestui eveniment, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) în parteneriat cu Asociația Culturală Embargo, Szalt Stream, Viniloteca și Road Patrol MC.

În prima zi a evenimentului va cânta trupa Fittonia, care s-a format în anul 2021 în Cluj-Napoca și abordează o combinație de metal modern cu influențe electronice. Rezultatul este un sunet eclectic și stratificat, fără a pierde însă accesibilitatea către orice tip de ascultător. Membrii săi au între 19-26 de ani și performează pentru prima dată în Timișoara, unde își vor lansa, în cadrul Time to Rock, un nou single.

O altă trupă tânără de trash și death metal, Weeping Assault, va cânta tot în prima zi. Formația a luat naștere în 2021, la inițiativa lui Denis Bucur. Primul single, „Symphony From Hell”, a fost lansat în ianuarie 2022, urmat în aprilie de „Horrible Memories”. De la prima lor apariție pe scenă, în iunie 2022, într-un Battle of the Bands, trupa a cântat alături de Syn Ze Sase Tri, Imund, Diluvian Collapse și alte trupe. Cei patru membri (Denis, Vlad, Christian și Luca) au vârsta cuprinsă între 15-17 ani, iar în prezent lucrează la albumul lor de debut.

Punisher a fost fondată pe 7 noiembrie 2021 și este una dintre cele mai ascultate trupe de Thrash Metal din Craiova.


Membrii săi (Alex, Emanuel, Marius și Mihai) au lansat în 4 martie single-ul „Holy Anger”, iar în 5 mai „Take My Soul”. În 2022 au avut 7 concerte atât în Craiova, cât și în București, la Metal Under Moonlight, Craiova Summer Fest, Metal Bunker, Metanoia etc.

Closed Book a fost înființată în 2020 de Alex Bondor și Filip Daniel, care compun de la vârsta de 14 ani. Alături de Denis Bucur și Victor Bobirici își vor face lansarea live pe scena Casei Tineretului, cu ocazia Time to Rock!

În data de 18 februarie vor cânta Monokrom, trupă înființată în 2016. Stilul muzical abordat de Monokrom este Alt-Punk, un gen care îmbină tot ce e mai bun din subgenurile de pop punk // punk rock împreună cu elemente din rock-ul alternativ. În 2020 formația a lansat primul album intitulat „Sirene de ambulanță” iar în prezent formația lucrează la cel de-al doilea album care va fi lansat la începutul acestei veri. În prezent Monokrom activează ca un trio, formația fiind compusă din Sebastian Ursache, Darius Zelenco și Răzvan Muthi.

8Light Minutes este o trupă grunge/rock binecunoscută de publicul maghiar din Timișoara. A fost formată în urmă cu 7 ani la Școala de muzică și arte „Artsoma” și funcționează sub forma actuală de 2 ani. În vara lui 2021 și-a lansat primul album, „Wake Up”. A performat de multe ori pe scena Zilelor Maghiarilor din Timișoara, dar și la festivaluri precum Double Rise, Vibe din Târgu Mureș, IzolArt. A cântat în deschiderea renumitei trupe 30Y din Pécs, Middlemist Red din Budapesta și Crazy Town din Los Angeles.

Ribozom cântă hard rock și au avut primele apariții scenice în 2021, la Zilele Aradului, Teatrul de Vară Moneasa, Festivalul Rock Maris de la Port Arthur și au participat la evenimente private în cluburile de motocicliști din Arad (Monoxid, Burnout, RoadWarriors), la festivalul Gugulan MTB din Caransebeș, Symphonic Experience Arad de pe stadionul Francisc Neuman și alte evenimente. Au cântat alături de trupe consacrate precum Trooper, Masterpiece, Melmac Riders, DubluClick. Anul acesta lucrează la un nou album pe care îl vor lansa curând.

Sleepin’ Insomnia s-a format acum 3 ani, dar cântă în forma actuală de 2 ani. Membrii săi valorifică sinceritatea și nu doresc să fie etichetați într-un stil muzical, însă abordează un rock psychedelic, alternative, cu elemente „metal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.