Primăvară plină pentru mezzosoprana Aura Twarowska: „Au trecut două luni în care...

Primăvară plină pentru mezzosoprana Aura Twarowska: „Au trecut două luni în care am pregătit baza icebergului, partea care nu se vede din munca de artist“

2
DISTRIBUIȚI

Mezzosoprana Aura Twaroswska se pregătește de o primăvară artistică bogată, urmând ca în cursul acestei săptămâni să susțină două recitaluri la Ateneul Român în București în cadrul unor concerte realizate cu sprijinul Institului Polonez din București. La sfârșitul acestei luni, artista născută în Lugoj va reveni la Sala Capitol din Timișoara în cadrul unui spectacol alături de pianistul timișorean Dragoș Mihăilescu.

„Au trecut două luni în care am pregătit «baza icebergului», partea care nu se vede din munca de artist, pentru concertele de inceput de primăvară. Multe partituri noi, pe care le-am studiat mult atât din punct de vedere muzical, dar și stilistic, din punct de vedere al interpretării, al frazării, pronunției, traducerea textelor etc. Mult studiu individual, dar și corepetiții. Primul concert reprezintă un nou debut pentru mine. Este vorba despre Stabat Mater de Karol Szymanovski, op. 53, lucrare vocal-simfonică pentru soprană, alto, bariton, cor mixt si orchestră. Lucrarea a fost compusa între anii 1925 – 1926. Concertele vor avea loc pe scena Ateneului Român, în 16 și 17 martie, ora 19. Voi cânta alături de soprana Evghenija Sotnikova, baritonul Liviu Holender, corul și orchestra Filarmonicii «G. Enescu» și sub bagheta maestrului Leo Hussain. După aceea, în 30 martie, ora 19, pe scena Sălii Capitol urmeaza un recital voce-pian, «ROMANTIC în mezzo/piano», alături de pianistul timișorean Dragoș Mihăilescu. Este primul nostru recital împreuna, pe care, atât noi, cât și melomanii, îl așteaptăm cu nerăbdare.


Recitalul cuprinde romanțe de P. I. Ceaikovski, ciclul de lied-uri «Frauenliebe und Leben», op.42 , de Robert Schumann, versuri Adelbert von Chamisso și cântece poloneze (Piosñi), op. 74 (selecțiuni). De asemenea, Dragoș va prezenta și câteva piese pian solo: P. I. Ceaikovski din ciclul Anotimpuri op. 37: Martie si Aprilie și Fr. Chopin: Nocturna op.27 nr. 2“, a spus Aura Twarowska.

Mezzosoprana care după absolvirea liceului a urmat studiile de canto la Facultatea de Muzică din cadrul Universitătii de Vest, Timișoara si masteratul la Universitatea de Muzică București, a debutat pe scena Operei Române din Timișoara în rolul titular din opera Carmen de G. Bizet, în anul 1998 și a devenit solistă a Operei de Stat din Viena în anul 2007, alături de care a cântat în peste 400 de spectacole. În luna aprilie a acestui an Aura Twarowska va susține un nou concert în capitala Austriei și va fi invitata specială a concertului aniversar Bega Blues Band care se va desfășura la Sala Capitol.

„În data de 7 aprilie mă voi întoarce în Viena pentru un alt recital, de data aceasta în Mozarthaus, casa istorică în care a locuit și a compus marele Mozart în Viena. I-am invitat alături de mine pe pianiștii Manuela Iana Mihăilescu și Dragoș Mihăilescu. Împreună vom prezenta publicului vienez si internațional un program voce-pian și duo pian la patru mâini: Fr. Copin – Piesñi, T. Brediceanu – Cântece și balade românești si Dansuri (Grieg, Dvořak și Brahms) pentru pian la patru mâini. În finalul lunii, chiar 30 aprilie, mă bucur să revin pe scena Sălii Capitol într-un moment aniversar, Bega Blues Band 40, alături de orchestra Filarmonicii «Banatul», formația Bega Blues Band, violoncelista Alexandra Guțu și sub bagheta maestrului Peter Oschanitzky“, spune Aura Twarowska.

2 COMENTARII

  1. ❤☀️Felicitări ❤☀️!
    Aceasta este România Adevărată ❤️☀️!
    O Românie reprezentată de valori❤☀️!
    Oamenii de valoare adună în jurul lor alți oameni de valoare❤☀️.
    Doamna Aura Twarowska este Lumină Aurie Divina!
    Adevărata comoară a Imensei Noastre Minunate Țări ❤️☀️ și Lumi ❤️❤❤☀️
    Prea Frumoasa Zeiță Plină de Lumină ❤☀️!
    Adevărata și Divina Noastră Imparateasă Plina de Lumină❤️☀️a Inimilor Noastre ❤☀️A Păcii❤☀️ și Imensei Noastre Minunate Țări ❤️☀️și Lumi ❤☀️
    Adevărata mesageră a României în Lume ❤️☀️!
    În prezența dumneaei se deschid Cerurile ❤☀️!
    Suntem mândri că avem asemenea valori ❤☀️!

  2. Felicitări !
    Aceasta este România Adevărată !
    O Românie reprezentată de valori!
    Oamenii de valoare adună în jurul lor alți oameni de valoare.
    Doamna Aura Twarowska este Lumină Aurie Divina!
    Adevărata comoară a Imensei Noastre Minunate Țări și Lumi !
    Prea Frumoasa Zeiță Plină de Lumină !
    Adevărata și Divina Noastră Imparateasă Plina de Lumină a Inimilor Noastre, A Păcii și Imensei Noastre Minunate Țări și Lumi !
    Adevărata mesageră a României în Lume !
    În prezența dumneaei se deschid Cerurile !
    Suntem mândri că avem asemenea valori !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.