Formația Axis lansează un nou album înregistrat în Cehia și mixat în...

Formația Axis lansează un nou album înregistrat în Cehia și mixat în SUA: „Vrem să fugim puțin de eticheta de blues band“

0
DISTRIBUIȚI

Trioul româno-sârbesc Axis pregătește lansarea celui de-al doilea material discografic și a lansat primul videoclip din noul disc, care poartă numele de „Firewater“. Videoclipul piesei a fost produs de Timișoara Film Society și Ovidiu Roteliuc, piesa fiind compusă de solistul formației, Dan Silviu Iliescu.

„Firewater este primul single de pe albumul «Electric Peace» ce va fi lansat în luna iunie a acestui an. Titlul piesei este un «inside joke», ce face referire la tărie, cea pe care o dai pe gât, nu cea pe care o dobândești dacă mergi la sală… Am ales piesa asta ca fiind cea cu care anunțăm oficial lansarea albumului, tocmai pentru a da un soi de «small taste» în legătură cu atmosfera în care am scris piesele ce îl alcătuiesc. Vrem să fugim puțîn de eticheta de «blues band». Nu suntem blues. N-am fost niciodată – cel puțin nu în totalitate. Asta-i classic rock“, a spus solistul formației Axis, Dan Silviu Iliescu.

Formația a luat naștere după ce chitaristul timișorean Dan Silviu Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo, unde i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), Albumul de debut al trupei poartă denumirea de „First Punch“, iar noul disc va fi lansat la casa de discuri Electric Peace Records. Tot la capitolul noutăți, Axis a anunțat recent pe pagina de socializare a grupului că noul manager și booking agent al trupei este Benny J.


Morgan.

„Povestea înregistrării noului disc este destul de interesantă. L-am scris în România și Serbia, l-am înregistrat în Cehia și l-am mixat în America. În luna mai a anului trecut am avut ocazia de a merge la unul dintre cele mai prestigioase studiouri din Europa, Sonor Records, în Republica Cehă, unde, împreună cu Cosmin Fărcaș la clape, am înregistrat ceea ce veți auzi peste câteva luni. Am avut onoarea de a lucra cu un inginer renumit, Milan Cimfe, care este totodată și producătorul trupei cehe Kabat. Prin consola lui au trecut nume precum David Bowie, Nazareth sau Living Colour. Ceea ce s-a imprimat a fost un nou soi de «animal». Acesta a fost și motivul pentru care, imediat se face anul, iar noi încă nu am scos albumul. Ne-am încăpățânat să îl mixăm acasă, mai noi, mai prietenii, dar nu ne-a ieșit. În luna octombrie a anului trecut am reușit să batem palma cu Greg Gordon, inginer de sunet din Pittsburgh, SUA. Lista proiectelor în care a fost implicat în aproape 50 de ani de activitate este destul de lungă, ne-am cunoscut prin băieții de la Rival Sons – una din puținele trupe contemporane care-mi plac. Lui Greg cred că i-a plăcut de noi… a muncit patru luni de zile și să o spunem pe-a dreaptă, nu pe bani de America… Ceea ce a ieșit, nu credeam vreodată că se poate scoate din materialul pe care l-am înregistrat, care, și dacă îl puneai într-o sesiune de mixaj și îl «mixai» puțin din volume sună bine. Va fi interesant. Suntem curioși de reacția publicului“, a mai spus solistul formației Axis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.