Banat Girls a obţinut la Tomnatic prima victorie din noul sezon. Mesaj...

Banat Girls a obţinut la Tomnatic prima victorie din noul sezon. Mesaj în memoria fostei internaţionale Violeta Miţul

0
DISTRIBUIȚI

Banat Girls, formaţie originară din Reşiţa, dar mutată în Timiş, a reuşit să spargă ieri gheaţa în SuperLiga Feminină 2023-24, cu un succes categoric, la Tomnatic, în faţa celor de la Ladies Tg. Mureş. A fost 6-0 pentru gazde, care au intrat pe teren cu un mesaj adresat unei foste componente a echipei, decedate în mod tragic la începutul lunii. E vorba de moldoveanca Violeta Miţul, jucătoare de echipă naţională şi care a evoluat la Banat Girls în stagiunea 2020-21.

Miţul şi-a pierdut viaţa în Islanda, unde juca ultima dată, după ce a căzut de pe o stâncă, avea doar 26 de ani. ”Vei rămâne mereu în inimile noastre, Vio!”, a fost mesajul cu care au intrat timişencele pe teren sâmbătă.

Banat Girls a trecut prin momente dificile şi la începutul sezonului, câci cinci jucătoare au fost afectate de un accident auto în Timişoara.


Meciul din prima rundă, cu deţinătoarea titlului – „U” Cluj – a fost amânat. Altfel, ardelencele au suferit ieri primul eşec în campionat, 0-1 cu Csikszereda.

Deşi jucau în ultima perioadă la Comloşu Mare, bănăţencele şi-au mutat casa pe cocheta arenă din Tomnatic – „Petre Feneşi”. Ieri a fost de bun augur cu mureşencele, Bianca Ienovan, Nicol Dinca Vuia ((ambele câte două goluri), Cristina Sucilă şi Elena Ruvila au punctat pentru timişence.

„A fost un meci bun în care ne-am dorit victoria. Într-adevăr adversarul a fost unul modest, am dominat meciul cap-coadă, am avut multe ocazii pe care le-am fructificat.
Concentrarea și dorința pentru victorie ne-au ajutat astăzi să obținem acest rezultat.
Categoric sunt lucruri de îmbunătățit pentru ne omogeniza ca echipă, chiar dacă adversarul de astăzi nu ne-a pus probleme. Atitudinea și concentrarea ne vor ajuta să facem diferența în orice meci”, a declarat Bianca Ienovan.

În etapa 2 Banat Girls cedase la Miercurea Ciuc, scor 2-5. Poli a stat în acest weekend. În runda a 4-a alb-violetele joacă la Bistriţa, tocmai pe 1 octombrie, în timp ce conjudeţeana are deplasare la Alexandria, o zi mai devreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.