Aniversare în scena muzicală timișoreană: La mulți ani, Marius Mihalca!

Aniversare în scena muzicală timișoreană: La mulți ani, Marius Mihalca!

0
DISTRIBUIȚI

Marius Mihalca împlinește astăzi frumoasa vârstă de 69 de ani ocazie cu care îi urăm un sincer „La mulți ani!”. Artistul născut în Timișoara a studiat în copilărie vioara și a pus bazele trupei Ofir în perioada liceului, alături de care cânta la seri dansante. Mai apoi, Marius a făcut parte din trupele TEST și Foileton și a devenit cunoscut și ca tenor al Filarmonicii Banatul.

„Am studiat vioara timp de șapte ani cu profesorul Steiner. Atmosfera «muzical-artistică» a familiei a fost îmbogățită, prin cumpărarea de către bunicul meu – pentru sora mea, Diana, posesoarea unei voci frumoase și ulterior parteneră a mea de scenă – a unui pian «Petrof Antal», fabricat în Timișoara începutului de secol XX.


De acest pian mă ajut și acum. Apoi, am primit în dar de la părinți o chitară. Studiam vioara și chitara, învățam solfegiu și scriam linii melodice auzite la radio si pickup. Un important rol cultural și educațional îl aveau orele de muzică din școală, ținute de profesorul Almăjan, la fel și concertele Filarmonicii de Stat «Banatul» la care, ca elevi, eram întrucâtva obligați să participăm. În perioada de studiu a viorii, am reprezentat Școala Generală nr. 9 din Fratelia, unde eram elev, la diferite concursuri și activități culturale școlare. Tot pe scenă am apărut și ca violonist în orchestrele de folclor coordonate de maestrul Gheorghe Galetin, la Palatul Pionierilor și la Liceul 10 (azi Colegiul Bănățean), inclusiv în Yugoslavia, unde aflându-mă în turneu, am fost uluit de fațada liberală a țării, de existența în magazine a discurilor cu artiști pop celebri pe plan mondial, de chitările și amplificatoarele occidentale, de revistele colorate“, a povestit artistul despre primii săi pași în muzică.

Marius Mihalca a colaborat la o serie de spectacole realizate de Teatrul pentru copii și tineret Merlin, iar în 2018 s-a regăsit din nou în postura de cantautor, reluând câteva piese compuse în trect și lansând și câteva compoziții noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.