Sală de concerte și spectacole din Timișoara, botezată în amintirea regretatului muzician...

Sală de concerte și spectacole din Timișoara, botezată în amintirea regretatului muzician Laci Farkas

0
DISTRIBUIȚI

Noua sală de concerte și spectacole care va fi amenajată în incinta Casei Maghiare din Timișoara va purta numele regretatului muzician László Farkas, iar cei care vor să sprijine această inițiativă o pot face prin cumpărarea unor cărămizi simbolice.

Casa Maghiară din Timișoara este un important simbol al comunității maghiare din Banat. Achiziționată de Asociația Bastionul, cu sprijin financiar din partea Guvernului Ungariei, această clădire istorică va fi transformată într-un centru multifuncțional maghiar.

În trecut, donațiile publice folosite pentru ridicarea Casei Maghiare erau numite „cărămizi”. Ideea a fost păstrată, astfel că și acum puteți cumpăra „cărămizi” simbolice. Valorile „cărămizilor” sunt 250 de lei (cărămidă mică) 500 de lei (cărămidă) și 1.000 de lei (cărămidă de aur). „Cărămizile” pot fi achiziționate de la Casa Maghiară, iar pentru mai multe informații se poate apela telefonul 0773835798 de luni până vineri între orele 10 – 16.

În luna decembrie a anului trecut s-au împlinit doi ani de la dispariția muzicianului timișorean László Farkas, unul din fondatorii formației Quo Vadis, care a pierit în urma unui accident auto.


În 1991, artistul a pus bazele formației Quo Vadis alături de Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt, iar primul concert al trupei a avut loc un an mai târziu, în formulă de trio, odată cu plecarea lui Farkas Szilámér. În scurt timp, trio-ul timişorean a avut parte de tot mai multe aprecieri, iar în urma participării la festivalul Top T din Buzău a înregistrat un „split LP” alături de trupa Floare Albastră, editat de Electrecord. Doi ani mai târziu, în 1997, Quo Vadis a editat albumul „Connect with me“ pe casetă, materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei. În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria. Quo Vadis a cântat de mai multe ori în cadrul festivalului GastroBlues din Paks (Ungaria) şi a apărut cu o piesă pe una din compilaţiile editate de organizatorii acestui eveniment. În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis a susţinut un concert de comeback în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.