Începe a 23-a ediție a Festivalului de Teatrul Clasic de la Arad,...

Începe a 23-a ediție a Festivalului de Teatrul Clasic de la Arad, cu 12 trupe din România și Ungaria

0
DISTRIBUIȚI

De peste două decenii, în fiecare toamnă târzie, teatrul clasic arădean aduce pe scenă povești nemuritoare ale dramaturgiei clasice universale, cărora le-au dat viață actori prestigioși din întreaga țară, în viziunea unor regizori la fel de renumiți. Începând din 11 noiembrie, Aradul găzduiește cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului de Teatru Clasic, care, timp de nouă zile, va aduce în oraș nu mai puțin de 12 teatre din România și Ungaria.

Teatrul de Comedie, teatrul național „I.L. Caragiale”, Teatrul Mic, teatrele „Excelsior” „Metropolis” și „Odeon” din București, teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, Teatrul Național „Lucian Blaga” și Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara și teatrul „Regina Maria” din Oradea, precum și Teatrul Național din Pécs vor fi prezente la această sărbătoare teatrală cu spectacole de cea mai bună calitate, pline de umor, oricând un prilej de bucurie pentru spectatori.

Festivalul va debuta cu o premieră, „Geniul crimei” de George F. Walker, spectacol pus în scenă de teatrul arădean, care va avea loc în 11 noiembrie, de la ora 19.00, iar duminică, iubitorii de spectacole bune vor putea vedea „Don Juan” și „Avarul”, adaptări după Molière în interpretarea actorilor teatrului de comedie din București și a teatrului din Ploiești. În programul festivalului au mai fost incluse „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, în regia lui Victor Ioan Frunză, „Soldatul de ciocolată” de George Bernard Shaw, spectacol regizat de Andrei Șerban – ambele puse în scenă de teatre bucureștene.

Teatrul maghiar din Cluj va fi prezent cu spectacolul „Un tramvai numir dorință” de Tennessee Williams, jucat în limba maghiară și supratitrat în română și engleză, în timp ce teatrul maghiar din Timișoara va urca pe scena arădeană cu „Shakespeare, Sonnet 66”, spectacol jucat în limbile maghiară și engleză și subtitrat în limba română.


Alte „povești” celebre care vor mai putea fi văzute la festivalul arădean sunt „Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe sau „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, din repertoriul teatrelor bucureștene.

În 19 noiembrie, teatrul național din Cluj va prezenta un spectacol după texte de I.L. Caragiale, intitulat „Grand Hotel Caragiale”, în timp ce teatrul din Oradea va aduce la Arad celebrul musical „Scripcarul pe acoperiș”. Ultimul spectacol al festivalului va fi musicalul pentru copii „A mumus-Bau Bau”, pus în scenă de teatrul din Pécs, care va fi jucat la Arad în 21 noiembrie.

Biletele și abonamentele pot fi procurate de la agenția teatrală sau online, de pe platforma www.biletmaster.ro.

Surse foto: teatrulclasic.ro, specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.