EXCLUSIV Dovada implicării PD-L în scandalul din Piaţa Operei UPDATE

EXCLUSIV Dovada implicării PD-L în scandalul din Piaţa Operei UPDATE

40
DISTRIBUIȚI

PD-L a încercat o diversiune în Piaţa Operei din Timişoara, după modelul folosit de regimul comunist în urmă cu 20 de ani, pentru a deturna atenţia de la semnarea „Pactului pentru Timişoara”. Printre susţinătorii lui Mircea Geoană a apărut un grup extrem de agresiv verbal, care a încercat să provoace scandal. Unul dintre provocatori a fost surprins de echipa Realitatea TV Timişoara în timp ce răcnea din toţi plămânii „Jos Iliescu!, Jos PSD! Jos comuniştii”.

sustinator pdl rtv 1

În urmă cu trei zile, acelaşi individ a venit cu fular portocaliu la gât alături de alţi pedelişti în Piaţa Mărăşti pentru a păzi mesh-ul cu mesaj manipulator  prin care primarul Timişoarei l-ar fi susţinut pe Traian Băsescu.  Acesta bărbat a stat atunci mai multe ore alături de consilierul local PD-L Ovidiu Ciuhandu pentru a păzi mesh-ul, care urma să fie dat jos de reprezentanţii Primăriei

 

 

pdl sustinator 1

pdl sustinatorrrr

sustinator pedelist 33

Preşedintele PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, a negat, într-o declaraţie pentru PRESSALERT.ro., orice implicare a partidului în protestele din Piaţa Operei „Nici un portocaliu nu este pe străzi.


PD-L nu şi-a trimis nici un om. I-am retras chiar şi pe cei de la corturi ca să nu avem probleme”. Când a fost întrebat cum se explică apariţia membrilor PD-L în piaţă, Ostaficiuc a susţinut că nu ştie nimic.

UPDATE După ce dezvăluirile PRESSALERT.ro au fost preluate şi de Realitatea TV, Constantin Ostaficiuc a schimbat placa, susţinând că „poate au fost câţiva colegi pe acolo, prin piaţă”. Pe păzitorul de mesh şi strigător în Piaţa Operei l-am găsit şi îmbracat în echipament complet.

sustinator pedelist 2

40 COMENTARII

  1. Teama va este ca pierdeti, dragi PSD-isti. Timisoara gradul 0 mereu! Da! Bravo Timisoara. Jos PSD! Ada va trebuie daca va gandeati ca folositi simbolul Revolutiei Romane pt afacerile voastre politice.

  2. Eu nu cred ca Timisoara e atat de tampita incat sa mearga cu Basescu si sa-l refuze p Johannis si Crin. Dar in cazul in care ma insel si basescu e de preferat in Timisoara, atunci ma kak’n ea de Timisoara pt ca e o umbra a ceea ce a fost. Ma kak si-n tampitii care chiar cred ca Iliescu face totul, ala e pe moarte da-l in masa, numai apuca 2-3 ani.

  3. nu ni frik k vom pierde,voua pdl-istilor va e frik k veti pierde k deaia va manifestati k niste prosti si incepeti dcandaluri.jos ku basescu.NU II BUN DE NIMIK.UUUUUUUUU

  4. lol. teoria conspiratiei. ati gasit un fraier si ala e unica dovada
    politicienii astia in goana dupa aliante si-au batut joc de simbolurile Revolutiei atat de sfinte pentru Timisoreni. eu nu-s pedelist sau pesedist dar sunt perfect de acord cu reactia oamenilor de azi. Si daca idiotul ala din poza e dovada spuneti-mi? cum de au venit oamenii cu pancartele gata printate? si cu goarnele de galerie violete care se vand numai la meciurile Poli ?
    ma faceti sa rad cu speculatiile voastre.

  5. bine ma, am inteles cu deversiunea, ok. da’ zi si mie ce-i cu pactu’ ala, docomentu in sine, ca pm, n-o fi tratatu’ de la lisabona, sa stim toti ce zice. adica asa vorbeau azi toti de pactu’ p…sdii de parca era sfanta scriptura. io am inteles ca-i vorba ca a venit si handicapatu’ vostru de ciuhandu cu ceilalti 3 tzaranisti sa se lipeasca la bulangeala psd+pnl. in rest, ce pact? ca va baga apa calda la timisoara? ma k k si pe mitingu pedeleului cu dictachioru’ in dos, si pe olaba… asta, obama de romania.

  6. M-am uitat la Realitatea Tv si pe cine vad. Pe „aburiciul” traseit Alin Popoviciu. Si combatea acesta iar la un moment dat spunea el ce mari fapte de vitejie facea la Revolutie. Pai, dl. Popoviciu avea la Revolutie doar 16 anisori (minor dupa lage, minor dupa fapte).
    Pai, el chiar crede ca timisoreni sunt prosti. pai stiu multi care pot spune cu mana pe inima ca dl. Popoviciu se ascundea sub duna, in apartamentul confort trei de pe langa Calea Martirilor.

  7. @Dragos Bota: un singur personaj nu e suficient ca dovada. ca cititor nu pot sa iau de bun un articol doar asa ca puneti voi 3 poze cu o singura persoana. repet, ma faceti sa rad cu speculatiile voastre, formatiunea pd-l nu e doar fraierul din poza pe care nici nu-l cunosc si de care ma doare in definitiv, in dos.
    fapte concrete sunt luarea la misto a Operei de catre niste politicieni fix de Ziua Nationala si in scop electoral.

  8. @recoaie
    Ba, apa calda in Timiosra avem de peste o suta de ani.

    @dbota
    Alo, domnu’ Bota am o intrebare: Astia n-or fi „tinereii” trimisi de dl. Popoviciu in tabara asta primavara, cam pe cand dadea rasol dna. Ridzi la tineret? Intrebati-l pe dl. Popoviciu atunci cand il italniti.
    Genul asta de manifestatii intineaza spiritul Timisoarei. Aici orice formatiune politica a putut sa-si expuna ideile fara a exista contramanifestatii. Doar PD minus L putea sa plateasca oameni pentru a participa la o contramanifestatie, este in spiritul lor. Pai, stiu ca in „cartierul vecin” Sacalaz primarul PD minus L a amenintat angajatii primariei ca daca nu participa la mitingul lui Basescu vor fi dati afara. asa ca nu m-ar mira sa fie angajati ai unor institutii conduse de PD minus l care au participat la contramanifestatie.

  9. Acest simplu exemplu a fost de ajuns pentru ca liderii PD-L sa-si schimbe pozitia de la nu am avut nici un membru de partid la au fost cativa,dar nu i-am trimis noi. PD-L e si acest domn.

  10. @aborici – intzeleg ca esti proaspat, de inca mai aburesti. multam de lamurirea pe langa subiect. bon, am inteles ca pactu’ nu e pentru apa calda a cimishorii, nici pentru salvarea stratului de ozon, nici pentru contra poluarii. e clar pentru ce NU e, da’ pentru ce E? in rest, rupeti-va frate jacile de pe voi si bojocii unii la altii. oricum, la orice argumente, si la basei si la geonei li se inchid urechile ca la foca, dac-ai vazut pe animal planet cum se-nchid cand intra sub apa.
    traiasca lupta pentru pace, pana n-o mai ramane piatra pe piatra. si daca ailanti nu-nteleg democratia, le-o bagam noi pe gat, ‘tu-le…

  11. amintiti-va ca la fel a fost acum 5 ani, dar invers, iar presa internationala a felicitat Romania dupa alegeri. ce sa ii faci mintea romanului se reseteaza constant. psd-ul era aprig acuzat de toata presa ca fraudeaza alegerile prin turism electoral.
    dupa cum spune si Recoaie sa ne zica si noua la toti „prostii” ce scrie in pactul ala de au trebuit musai sa il semneze in Opera de 1 decembrie, mama lor de javre imputite. ciuhandelu se teme de scaun ca e la mandatul numaru 4 realizari pt Tm = zero .. si de la un banner cu „ciuhandu si ostaficiuc il sustin pe traian basescu” s-a gasit in stil tipic manelist sa arate cine e seful pe-aici.
    invitati-i sa semneze hartiile igienice la centrul regional de afaceri pe viitor nu in Opera !!!! e patrimoniu national Opera, nu proprietatea primariei.

  12. @vlad: tareeeee :)) ma scuzi ca m-am tavalit si n-am mai putut continua dupa perla de la inceput. deci a fost fix egzact la fel, da’ vitzavercea. bine maaaaa, la vot cu tine!

  13. @Dragos Bota
    „Acest simplu exemplu a fost de ajuns pentru ca liderii PD-L sa-si schimbe pozitia de la nu am avut nici un membru de partid la au fost cativa,dar nu i-am trimis noi. PD-L e si acest domn.”

    cereti explicatii domnului primar ce presupune acel pact si de ce a trebuit sa il semneze pe 1 decembrie va rog daca sunteti jurnalisti si nu scandalagii de presa.

  14. @ Vlad A prezenta informatii certe, probate nu inseamna scandal. Despre continutul pactului puteti citi pe oricare dintre site-urile locale sau centrale de stiri. Si, din cate am vazut, a explicat la tv de ce astazi. E clar ca s-a vrut si punctarea electorala a momentului.

  15. Parteneriatul pentru Timişoara Noi, Gheorghe Ciuhandu – preşedinte CNC-PNŢCD, primarul municipiului Timişoara, Mircea Geoană – preşedinte PSD, candidat la Preşedinţia României, Klaus Iohannis – preşedinte FDGR, propus pentru funcţia de prim-ministru, Crin Antonescu – preşedinte PNL
    Astăzi, 1 Decembrie 2009, la Timişoara, constatăm că, la 20 de ani de la momentul în care aici a izbucnit Revoluţia care ne-a adus libertatea, speranţele şi aspiraţiile celor mai mulţi dintre timişoreni au fost risipite într-o tranziţie fără sfârşit. Astăzi, la 20 de ani de la începutul Revoluţiei, România este o ţară fără un guvern legitim, măcinată de conflicte artificiale, o ţară în prag de colaps economic.
    Incompetenţa, reaua voinţă şi jocurile de interese ale celor care deţin în acest moment puterea politică în România se reflectă şi în plan local. Timişoara, considerată pe bună dreptate un model din punct de vedere administrativ, economic, social şi cultural pentru oraşele României, recunoscută ca Pol Naţional de Creştere în documentele oficiale ale statului român, este vitregită în favoarea unor comunităţi conduse de personaje obediente puterii centrale, membre ale grupurilor de interese care gravitează în jurul preşedintelui Traian Băsescu şi al guvernului PDL.
    La 20 de ani de la începutul Revoluţiei, timişorenii constată că oraşul lor este mereu pe ultimul loc în ceea ce priveşte interesul puterii centrale, alocarea de resurse pentru proiectele majore şi susţinerea proiectelor de interes municipal.
    De aceea, noi, semnatarii prezentului Parteneriat, împreună cu formaţiunile politice pe care le reprezentăm, ne asumăm obligaţia de a împlini aspiraţiile timişorenilor readucând Timişoara acolo unde îi este locul câştigat prin sacrificiu, prin muncă, printr-o administraţie corectă şi eficientă, dedicată interesului public.

    Principiile şi obiectivele care stau la baza Parteneriatului pentru Timişoara:

    1. Descentralizarea economică şi financiară;
    2. Depolitizarea administraţiei publice;
    3. Susţinerea tuturor proiectelor de importanţă majoră ale municipiului Timişoara.

    Pentru îndeplinirea obiectivelor din Parteneriatul pentru Timişoara, semnatarii hotărăsc următoarele:
    1. Susţinerea lui Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale;
    2. Crearea unei majorităţi stabile pentru susţinerea unui Guvern condus de Klaus Iohannis.

    Gheorghe Mircea Klaus Crin
    Ciuhandu Geoană Iohannis Antonescu

    ANEXA 1
    Proiecte de importanţă majoră pentru municipiul Timişoara:

    1. Acţionariat local CJT – PMT la Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara
    2. Construirea unui drum rapid Timişoara – Cenad
    3. Finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Timişoara
    4. Înfiinţarea institutului oncologic Timişoara şi finalizarea clădirii spitalului
    5. Includerea Timişoarei în programul naţional de reabilitare a clădirilor istorice
    6. Transferul în administrarea Municipiului Timişoara din administrarea Ministerului Apărării Naţionale a unor locaţii care, din cauza restrângerii activităţii ministerului, nu le mai sunt necesare
    7. Construirea unei săli polivalente în apropierea stadionului Dan Păltinişanu
    8. Emiterea unei hotărâri de guvern pentru includerea unui teren în proprietatea Municipiului Timişoara şi în administrarea Consiliului Local în vederea extinderii Pieţei de Gros Timişoara în zona Ovidiu Balea
    9. Finanţarea lucrărilor de construcţie a centurii feroviere pentru traficul de persoane şi marfă.
    10. Facilitarea negocierilor între reprezentanţii Municipiului Timişoara şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cei ai CFR în vederea devierii/supraînălţării liniei de tren ce străbate centrul municipiului, producând perturbări majore de trafic urban
    11. Sprijin pentru acoperirea deficitului de teren în vederea reconstituirii precum şi a constituirii dreptului de proprietate
    12. Realizarea unei căi ferate directe Timişoara-Szeged

    Gheorghe Mircea Klaus Crin
    Ciuhandu Geoană Iohannis Antonescu

  16. Alt document semnat astazi, transmise presei de PNTCD Timis

    Acordul dintre PNŢCD şi PSD pentru
    RECONCILIERE NAŢIONALĂ
    Timişoara, 1 Decembrie 2009
    În consens cu recentul Acord PSD-PNL pentru ieşirea României din criză, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul Social Democrat încheie un acord istoric, pentru înaintarea societăţii româneşti pe drumul normalităţii, al adevărului, al dialogului şi al reconcilierii naţionale.
    PNŢCD salută poziţia domnului Mircea Geoană, de reorientare doctrinară a PSD, care conduce PSD către o social-democraţie de tip occidental, compatibilă democratic şi cu doctrina creştin-democrată a PNŢCD.
    Considerând depăşită etapa de confruntare aspră dintre cele doua partide, în care adversitatea politică firească era percepută ca duşmănie, cele două partide îşi exprimă hotărârea de a conlucra pentru schimbare, pentru eliberarea de toate formele de resentiment şi violenţă a conştiinţei personale şi colective în România şi pentru a armoniza scena politică din România cu cea din Uniunea Europeană.
    În acest sens, PNŢCD şi PSD consideră că:
    1. Reconcilierea trebuie să se bazeze pe Adevăr şi pe Morala Creştină.
    2. Combaterea comunismului, ca ideologie totalitară şi practică politică, a fost şi este legitimă şi necesară.
    3. Revoluţia din decembrie 1989 a fost anti-comunistă, nu numai anti-ceauşistă.
    4. Vinovăţia nomenclaturii comuniste şi a celor din aparatul represiv, care au făcut posibilă teroarea, este reală şi trebuie recunoscută şi condamnată public.
    5. Pentru reconcilierea naţională este necesară exprimarea căinţei – din partea celor care au greşit – şi a iertării – din partea celor care au suferit.

    Partidul Social Democrat îşi exprimă regretul pentru suferinţele prin care a trecut poporul român în timpul comunismului, şi din cauza violenţelor şi ilegalităţilor din timpul mineriadelor. Ambele partide vor sprijini dezvăluirea adevărului şi înfăptuirea dreptăţii.

    PNŢCD salută cu bucurie acest început de reconciliere naţională şi îşi exprimă încrederea că alegerea domnului Mircea Geoană în funcţia de Preşedinte al României, al tuturor românilor, va favoriza acest proces, atât de important pentru naţiunea noastră.

    În acest sens, PNŢCD face apel către membrii şi simpatizanţii săi să urmeze exemplul celuilalt mare partid istoric – PNL – să sprijine schimbarea şi să acorde votul lor domnului Mircea Geoană, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 6 decembrie 2009.

    Dumnezeu să binecuvânteze România!

    Pentru PNŢCD Pentru PSD

    Radu SÂRBU Mircea GEOANĂ
    Preşedinte Preşedinte

    Doru Năsui Liviu Dragnea
    Prim vicepreşedinte Secretar general

    Gheorghe Ciuhandu Ilie Sârbu
    Preşedintele CNC Vicepreşedinte

    Liviu Petrina
    Vicepreşedinte

  17. Si ultima intelegere
    DECLARAŢIA DE LA TIMIŞOARA
    A reprezentanţilor societăţii civile şi ai partidelor politice

    Reuniţi la Timişoara, în ziua de 1 Decembrie 2009, noi, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai partidelor politice din România, adoptăm prezenta Declaraţie:
    I. Parteneriatul pentru viitorul României
    1. Noi, reprezentanţi ai partidelor politice, ai administraţiei locale, ai comunităţii de afaceri, ai sindicatelor şi organizaţiilor profesionale, ai organizaţiilor filantropice, ecologice, civice şi ai grupurilor sociale cu nevoi speciale din România, ne-am reunit la Timişoara, în ziua de 1 Decembrie 2009, pentru a pune bazele cooperării între organizaţiile noastre şi a conjugării eforturilor în construirea unei Românii care să răspundă nevoilor şi aspiraţiilor tuturor cetăţenilor săi.
    2. Afirmăm profunda noastră îngrijorare faţă de ruptura care s-a creat în ultimii ani între obiectivele guvernării şi interesele societăţii civile, ale economiei, ale populaţiei şi ale ţării. Am ajuns în situaţia în care guvernanţii guvernează în favoarea lor, sacrificând interesele societăţii şi epuizându-i resursele într-o sterilă luptă pentru putere, pentru privilegii şi pentru satisfacerea intereselor unor mici elite politice, în competiţie pentru controlul guvernării.
    3. Afirmăm cu tărie, împreună, că această situaţie trebuie să înceteze acum, prin schimbarea radicală a obiectivelor, principiilor şi valorilor guvernării. Clasa politică trebuie să înceteze să mai guverneze împotriva societăţii civile şi a populaţiei, şi să treacă la guvernarea în folosul societăţii, al economiei şi al populaţiei. Acest deziderat nu poate fi atins fără o strânsă cooperare între societatea civilă şi partidele politice, pentru stabilirea de comun acord a obiectivelor guvernării, a politicilor publice şi a instituţiilor destinate să le realizeze.
    4. Avem convingerea că alianţa politică creată de partidele majorităţii parlamentare pentru susţinerea lui Mircea Geoană ca viitor preşedinte al României şi a lui Klaus Johannis ca viitor prim-ministru oferă României şansa de a reuni clasa politică, societatea civilă şi populaţia în jurul unui Proiect naţional, pe care îl putem realiza prin eforturi comune.
    5. Suntem hotărâţi să depunem toate eforturile pentru ca, împreună, să construim o bună guvernare care să scoată economia din recesiune, să înlăture pericolele degradării sociale şi politice şi să reaşeze ţara pe calea dezvoltării.
    II. Proiectul naţional
    1. Recunoaştem dreptul oamenilor, companiilor, organizaţiilor, grupurilor şi partidelor de a fi diferiţi; de a avea propriile convingeri, viziuni, valori, interese şi obiective şi de a depune eforturi, în condiţiile legii, pentru a şi le atinge. Dar ele nu pot avea succes deplin decât dacă se desfăşoară în cadrul unui viitor comun pentru România ca ţară şi societate.
    2. Acest viitor trebuie construit, pe baza unui Proiect Naţional de Dezvoltare economică, socială şi politică a ţării pe termen lung.
    3. Proiectul Naţional de Dezvoltare economică, socială şi politică a ţării va fi elaborat, realizat şi gestionat prin efortul comun al guvernării politice, al instituţiilor non-politice ale statului şi al societăţii civile. În acest scop, o instituţie specializată va fi crează pe lângă Preşedintele României. Pot fi necesare şi alte instituţii noi, ca şi restructurări ale unor instituţii exitente.
    4. Obiectivul strategic în domeniul dezvoltării economice va fi creşterea economică sustenabilă orientată spre creşterea calităţii vieţii populaţiei şi a comunităţilor. Partidele politice, instituţiile statului, agenţii economici şi societatea civilă vor conlucra pentru:
    a. Dezvoltarea agriculturii şi urbanizarea ruralului ca resursă esenţială de dezvoltare a ţării;
    b. Crearea infrastructurii economice, industriale şi sociale necesară creşterii economiei şi dezvoltării sociale: autostrăzi, porturi şi aeroporturi, căi ferate, transport public, comunicaţii şi infrastructură energetică şi de utilităţi.
    c. Dezvoltarea accelerată a unor ramuri economice de vârf, care să reprezinte „locomotivele” creşterii economice şi ale dezvoltării.
    d. Crearea condiţiilor necesare creşterii investiţiilor străine în economia românească.
    e. Integrarea economiei româneşti în economia europeană prin intermediul fluxurilor de capital, de cunoaştere, de forţă de muncă şi de bunuri şi servicii.
    f. Creşterea accelerată a productivităţii muncii prin investiţii în tehnologie şi în forţa de muncă.
    g. Protejarea mediului înconjurător şi construirea „României curate”.
    5. Obiectivul strategic al dezvoltării sociale a României este bunăstarea populaţiei şi a comunităţilor locale. Partidele politice, instituţiile statului, agenţii economici şi societatea civilă vor conlucra pentru:
    a. A asigura că rezultatele creşterii economice se vor concretiza în creşteri ale veniturilor, a calităţii locuirii, educaţiei, sănătăţii şi securităţii populaţiei, în dezvoltarea serviciilor sociale oferite de comunităţi şi de stat, în creşterea calităţii mediului înconjurător şi în prezervarea resurselor naturale ale ţării.
    b. A asigura accesul egal la resurse, servicii comunitare, prestigiu şi reprezentare politică a tuturor cetăţenilor, indiferent de sex, religie, etnie, mediu de locuire, regiune a ţării, convingeri politice şi specific cultural.
    c. A a accelera inserţia socială a tuturor grupurilor în prezent discriminate sau defavorizate, în condiţiile stabilite de lege.
    d. Egalizarea nivelelor de dezvoltare a judeţelor şi localităţilor.
    e. Asigurarea bunăstării, demnităţii şi securităţii economice şi sociale a tuturor categoriilor de dependenţi – copiii, elevi şi studenţi, pensionari, bătrâni, handicapaţi, persoane aflate temporar în incapacitatea de a se întreţine singure.
    f. A asigura dezvoltarea culturală a ţării, a comunităţilor locale şi a populaţiei în corelaţie cu dezvoltarea economică, prin stimularea producţiei culturale autohtone, prin creşterea gradului de instruire a populaţiei, prin educaţia permanentă, prin accesul egal la cunoaştere şi la produsele culturale.
    g. Îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi creşterea speranţei de viaţă.
    6. Obiectivul strategic al dezvoltării politice a României îl reprezintă democratizarea în profunzime a societăţii româneşti. Atingerea acestui obiectiv implică, dar nu se reduce la:
    a. Reorganizarea guvernării după principiul responsabilităţii partidelor politice şi a instituţiilor de conducere politică a statului şi a comunităţilor locale faţă de dezvoltarea economică şi socială a ţării şi de bunăstarea populaţiei.
    b. Îmbunătăţirea poziţiei şi prestigiului României în UE şi în comunitatea internaţională şi ale cetăţenilor români ca cetăţeni ai UE.
    c. Reformarea statului român, prin delimitarea precisă a responsabilităţilor şi atribuţiilor instituţiilor acestuia şi a relaţiilor dintre ele.
    d. Introducerea responsabilităţii tuturor instituţiilor însărcinate cu gestionarea finanţelor publice de a menţine echilibrele macro-economice în limitele prevăzute de Proiectul naţional de dezvoltare.
    e. Reformarea funcţionării administraţiei publice, centrale şi locale, a justiţiei şi a celorlalte instituţii ale statului, astfel încât să fie asigurat statul de drept în România.
    f. Eliminarea tuturor imunităţilor şi privilegiilor asociate unor funcţii şi demnităţi publice sau de reprezentare, cu excepţia celor necesare îndeplinirii atribuţiilor sau care rezultă din conferirea unor ordine, medalii sau titluri prevăzute prin lege.
    7. Membrii Parteneriatului pentru viitorul României vor conlucra la elaborarea şi aplicarea politicilor publice necesare atingerii acestor obiective strategice.
    III. Valori şi principii
    1. Recunoaştem un set de valori şi de principii pe care le considerăm fundamentale pentru dezvoltarea viitoare a României. Acestea includ:
    a. Libertatea este cea mai mare cucerire a transformărilor de după 1989. Ea este concretizată în principiile formulate de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi respectarea acestora este obligatorie pentru toate politicile, acţiunile şi practicile atât ale viitoarei guvernări, cât şi ale acţiunilor viitoare ale societăţii civile.
    b. Egalitatea. Toţi oamenii, individual sau asociaţi, sunt egali nu numai în faţa legii şi în raport cu statul, dar au dreptul de a participa la beneficiile dezvoltării naţionale şi de a avea acces egal la reprezentare politică, la educaţie, sănătate, la un loc de muncă, la protecţie socială şi la afirmare profesională şi culturală.
    c. Solidaritatea. Costurile recesiunii trebuie distribuite cât mai echitabil între cei care au şi cei care nu au, între cei care pot şi cei care nu pot, şi după aceleaşi principii trebuie distribuite şi costurile şi beneficiile dezvoltării. România nu trebuie să se polarizeze între o minoritate prosperă, capabilă să monopolizeze rezultatele creşterii şi ale dezvoltării şi o majoritate săracă, nevoită să suporte cea mai mare parte a costurilor.
    d. Dreptul la diferenţă şi democraţia. Suntem diferiţi ca indivizi, ca grupuri, ca organizaţii, ca partide politice. Avem dreptul, ba chiar obligaţia să ne afirmăm propria identitate şi să acţionăm pentru interesele şi obiectivele noastre. Această diversitate de identităţi, interese şi obiective este un mare avantaj dacă reuşim să o gestionăm în favoarea dezvoltării. Avem mecanismul cu care să o facem – democraţia, interpretată nu doar ca un şir de reguli, ci, pe de o parte, ca recunoaştere şi susţinere a diferenţelor, iar, pe de altă parte, ca recunoaştere a priorităţii intereselor majorităţii populaţiei, exprimate prin intermediul reprezentanţilor acesteia. Respectarea valorilor democraţiei chiar şi atunci când nu sunt impuse prin lege este principalul fundament al cooperării pentru un Proiect naţional.
    e. Competiţia şi compromisul. Trăim într-o societate competitivă. Suntem în competiţie pe pieţe, în economie, şi suntem în competiţie pentru putere, prestigiu şi status social în societate. Competiţia economică, purtată în condiţiile unei economii de piaţă funcţională, şi competiţia socială, purtată în condiţiile democraţiei politice şi a solidarităţii sociale, sunt printre principalele surse ale dezvoltării. Dar trebuie să trecem de la competiţia orientată către distrugerea adversarului, la competiţia rezolvată prin compromisul în jurul interesului comun. Dezvoltarea naţională este interesul comun al tuturor competitorilor din economia şi din societatea românească.
    f. Dezvoltarea. Dezvoltarea este singura soluţie pentru România. Numai acţiunile destinate dezvoltării economice ne pot scoate din recesiune, pot echilibra indicatorii macro-economici, şi pot relansa creşterea economică. Numai acţiunile destinate dezvoltării sociale pot împiedica polarizarea excesivă a societăţii, destrămarea instituţiilor sociale fundamentale şi conflictele sociale distrugătoare. Numai dezvoltarea democraţiei politice poate asigura condiţiile necesare bunei guvernări. Dezvoltarea ne unifică. Ceea ce ne poate dezbina este distribuirea inechitabilă a rezultatelor ei.
    g. Viitorul. Viitorul este mai important decât trecutul. Greşelile trecutului trebuie memorate şi, dacă este cazul, plătite de cei vinovaţi. Dar principala noastră preocupare este viitorul, care trebuie construit în prezent.
    h. Respectul. Nu vom putea colabora, dacă nu ne respectăm reciproc. Nu ne putem respecta, dacă nu suntem egali. Nu putem fi egali, dacă nu suntem solidari. Nu putem fi solidari, dacă nu ajungem în mod democratic la un compromis. Şi nu putem ajunge la un compromis, dacă rămânem ancoraţi în răfuieli despre trecut, în loc să fim orientaţi spre dezvoltarea viitoare.
    i. Responsabilitatea comună. România este singură responsabilă de prezentul şi de viitorul ei. Trăim în condiţiile pe care noi ni le-am construit, şi vom trăi în România pe care vom fi în stare să o construim. Dezvoltarea României este o responsabilitate comună şi nu poate fi obţinută decât prin conlucrare şi eforturi comune.
    j. Responsabilitatea diferenţiată. Cu toate acestea, responsabilităţile care ne revin în raport cu dezvoltarea, nu sunt egal distribuite. Ele sunt cu atât mai mari cu cât o persoană, o organizaţie, un agent economic sau o instituţie gestionează resurse mai mari, alocabile dezvoltării. Într-o asemenea ierarhie, cea mai mare responsabilitate revine partidelor politice, Parlamentului, Guvernului şi Preşedintelui României, în calitatea lor de conducători politici ai ţării şi de gestionari ai resurselor statului. Ea revine apoi, proporţional, conducătorilor politici ai comunităţilor locale, agenţilor economici – mai ales marilor companii autohtone sau străine, publice sau private – organizaţiilor societăţii civile şi populaţiei.
    IV. Acţiuni concrete
    Noi, semnatarii Declaraţiei de la Timişoara, convenim asupra următoarelor acţiuni concrete:
    1. Vom depune toate eforturile pentru a comunica întregii societăţi româneşti constituirea Parteneriatului pentru viitorul României, precum şi principiile, valorile, obiectivele şi direcţiile de acţiune afirmate în prezenta Declaraţie.
    2. Vom depune toate eforturile pentru a convinge electoratul că primul pas pentru a transpune în realitate obiectivele unui Proiect naţional de dezvoltare este alegerea candidatului Mircea Geoană ca preşedinte al României pe 6 decembrie a.c.
    3. În cazul în care este ales preşedinte al României, Mircea Geoană, împreună cu partidele ce alcătuiesc actuala majoritate parlamentară vor instala cât mai repede cu putinţă un guvern al acestei majorităţi, condus de d-l Klaus Johannis. Programul de guvernare al guvernului Johannis va fi stabilit şi prin consultare cu societatea civilă, în spiritul obiectivelor, valorilor şi principiilor convenite în prezenta Declaraţie.
    4. Preşedintele Mircea Geoană, Parlamentul şi noul prim ministru vor constitui instituţiile necesare vor constitui instituţiile necesare elaborării şi gestionării în parteneriat cu societatea civilă a Proiectului Naţional de dezvoltare a ţării.
    5. Societatea civilă va participa cu eficienţă şi spiritul valorilor, principiilor şi obiectivelor convenite în Declaraţie, la elaborarea şi punerea în aplicare a politicilor publice rezultate din Proiectul Naţional.
    6. Preşedintele Mircea Geoană, Parlamentul, Guvernul, organizaţiile societăţii civile, vor acţiona pentru mobilizarea agenţilor economici, a asociaţiilor profesionale, a organizaţiilor non-guvernamentale şi a populaţiei la susţinerea aplicării proiectelor de dezvoltare naţională şi locală convenite.

  18. PAI DACA MA INJURA COPILUL ALA ERA SI NORMAL

    – SA II DAU VREO 50 DE PUMNI IN CAP,

    – SA IL UMPLU DE SANGE ,

    – SA IL PUN JOS SI SA SAR CU PICIOARELE PE EL PANA DA ORTUL POPII !! NU???

    HAI, ROMANI, VOTATI-MA CA SUNT TARE!!!

    VA PROMIT CA DACA MA VOTATI VA DAU NUMAI PUMNI IN CAP, CA SA TRAITI BINE !!!!

  19. si io multam de lamurire, domnu bota. deci asa, mama lor de bolshovici, vor sa faca drumu’ catra cenad si cale ferata derect catra seghed, ha? clar, hai sa ne rupem gecile parte-n parte. e o mare lovitura ca l-ai dat de gol pe distrusu’ ala cu cioc. zici ca e piedone in mizerie. (piedone aka cristian popescu primar sector 4 la miticii imputzitzi :D). versiunea subnutrita, si io care credeam ca banatu-i fruncea.

  20. multumesc, Dragos 🙂 ma limitez la atat.. , eu unul sunt nemultumit de ce tine de interiorul timisoarei avand in vedere ca primarul nostru drag e la al 4-lea mandat. cativa kilometri de „piste” pe trotuare le-am obtinut numai prin manifeste. sincer nu cred o iota din ce scrie acolo ca se va realiza, dar e bine de stiut ce isi imagineaza ei ca au de gand sa se prefaca ca or sa faca 🙂

  21. @Vlad Pentru putin. Incerc sa dau informatii cat mai corecte si complete. Cu riscul de a fi acuzat ca manipulez. Nemultumirile mele fata de Ciuhandu sunt mult mai multe. Vezi numai povestea cu manevra prin care s-au dat spatiile publicitare din Timisoara pe 10 ani fara licitatie si la preturi de nimic. Smen la care pedelistii au votat alaturi de ceilalti fara sa scoata un sunet impotriva. Important e sa stim cam ce vor si sa-i intrebam din cand in cand. Si daca nu se intampla nu avem decat sa-i taxam cu prima ocazie. La vot.

  22. In rest, dovada voastra este perfect nula: nu vad nici o legatura intre cele doua personaje si nici o asemanare. Iar ca din 3000 persoane, sa-l gasesti pe unul care ar fi PD-list… e cusuta rau cu atza… rosie!

  23. Din parteneriatul asta si mai ales din anexa 1 , inteleg ca „madam” Ciuhandu inca isi doreste un paradis de tranzactii imobiliare, terenuri si cladiri (punctele 2,6,7,9,11,12 au ca punct de plecare licitatii pentru asa ceva, licitatii la care Ciuhandu se pricepe de minune). Si nu vad de ce trebuie facut un „acord pentru reconciliere nationala ” ca sa putem trece pe sub viaductele din oras, asta e treaba primarului, nu a sibienilor. Ca si in cazul semnului de circulatie pentru locurile de parcare ale persoanelor cu handicap,”stupidity doesn’t count like a handicap, park elsewhere”…

  24. am fost acolo… rusine PD-L-ului…. asta e cultura lor… asta au invatat de la Base…majoritatea erau beti… pai ce pot invata de la un asemenea presedinte??? Bautura si femei… Udrea, Ritzi…. Hotzul striga Hotzul…. asa ca ciocu mic si joc de glezne PD-L-istilor…. cum sa fi atat de inconstient sa iti aduci copii de cativa ani in centru pentru a striga pentru Basescu… cum??????????? asta nu pot intelege…ok ai fost platit tu…dar saracul copil nevinovat???? rusine sa va fie ….. si nu uitati : Geoana, Klaus si Antonescu or sa-l schimbe pe Basescu !!

  25. @recoaie
    Dar mataluta unde erai cand s-a votat in consiliu smenul pentru publicitate. Unde erau membrii PD minus L? De ce nu au comentat?
    Prin piata suntem tari, dar cand intram in Primarie o punem si noi de un smen.
    Asta-mi place la politicieni. Se balacaresc in public, iar pe la spate ne-o trag de nu ne vedem.
    Se vede ca suntem popor de h…, doar avem doi tati: Decebal si Traian (dupa spusele lu’ Nutzy, chiar Baselu).
    Eu nu ma simt, dar aviz amatorilor.

  26. @aborel: pai ma scuzi, eram cu treaba. in primaria cimishorii n-am ce sa caut – n-am trecut prin mareatza urbe occidentala decat de doua ori in viatza mea, ultima oara acu’ vreo doi ani. da’ daca patria o cere, vin sa imi rup si io geaca cu voi.

  27. @recoaie
    Pai se vede. se vede ca n-ai prea fost in Timisoara. Daca ai fi venit mai des stiai ca avem apa calda, la orice ora.
    Eu m-am referit la activitatea din Primarie a colegilor tai de la PD minus L? Ei de ce nu au luat atitudine la momentul oportun?
    Adresarea a fost una generala, catre votantii PD minus L, nu speciala catre tine.
    De fapt, care-i mai mare? Ala stang sau ala drept?

  28. Parerea despre Telpark?E normal sa ma execute silit pt ca fiind un prost mi-am facut abonament de locatar si luasem inainte vreo cateva amenzi nestiind acest lucru?Eu sant mai prost decat ceilalti care nu sant in baza de date?Va rog o parere

  29. Nene, ai o problema. Io sunt in baza lor de date cu o suma de vreo 6000 de RON. Astept sa ma dea in judecata.
    Tu ai facut greseala de a nu te duce in instanta sa-ti aperi drepturile. Si trebuia sa ceri stramutarea procesului, pe motiv ca la Timisoara toti judecatorii sunt „cumparati” de ADP, prin oferirea gratuita a abonamentului Telpark. Cine a cerut stramutarea proceselor in alte judete au obtinut in final castig de cauza.

  30. Pentru vlad:

    Nu te supara…am o intrebare: esti idiot? sau tu nu ai citit articolul la care ai comentat. Iti arata cum un idiot (probabil ca tine) a fost clar la miting sa scandeze (evident cu el, dar imprastiati, mai erau si alti 30-50 de PDL-isti doar ca PSD-ul nu are organe de securitate ca si PDL-ul lui nemernicul de basescu ca sa stea si sa prelucreze informatii) impotriva PDS …si ceva mai incolo se da omul mare PDL-ist…cred ca putem pune un pariu mic ca respectivul din imagine a primit si bani pentru toate astea. Si tie ti se par ok trebuirile astea? De fapt tie si tuturor care apara PDL-ul…o adunatura de mincinosi, hoti (vezi flota plus nenumarate altele), nemernici (cum adica sa ne reprezinte o afoana, fata lui basescu pe noi romanii in Europa??? – fiinta respectiva nu poate vorbi coerent), teroristi (sa nu uitam ca basescu a organizat si rapirea ziaristilor)…..mai lasati-ne si luati-l pe basescu cu voi si dispareti la dracu de pe planeta asta…ca ne-am saturat !!!!

  31. Chiar voi pdl-prostilor veti fi cei pierzatori, sunteti decat niste manipulatori lingai, chiar si inculti sunteti, propagandisti comunisti care lingeti decat la stapan, umpeti siturile de baliverne, veti vedea pana la urma, nu mai latrati atat va veti pierde vocea pana la urma, pentru ca:………totul este ciclic!!!! hahahahahah!

  32. Mai nou marcel mihoc si iancau ultimu un fost militian racoleaza dintre cei care au fost atunci in piata operei, nu ar fi de mirare sa-i vedem in psd acum.nu de alta dar la sacalaz a inceput racolarea de fosti…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.