Speranţa DNA

Speranţa DNA

6
DISTRIBUIȚI

Democraţia e simplă – cine are mai multe voturi câştigă. Ieri, învingător – Klaus Iohannis. Victor Ponta a decontat greşelile făcute în dorinţa disperată de a câştiga. La care s-a adăugat, cel mai grav, subestimarea reacţiei poporului. Lecţia primită de Adrian Năstase a fost uitată prea repede. După 25 de ani, românii au dat semn că vor să li se respecte drepturile. Umilinţa de a sta la cozi interminabile şi a nu putea să voteze a primit un răspuns care a dat toate calculele de pe hârtie peste cap. Reflexele învechite ale PSD i-au făcut să nu înţeleagă că, astăzi, bătăliile cele mai importante se duc în mediul online şi mult prea rar în stradă. Prea obişnuiţi cu organizarea la firul ierbii nu au înţeles că o fotografie sau un filmuleţ cu multe share-uri şi like-uri face mai mult decât sute de plase cu ulei şi zahăr. Generaţia 89 a dat primul semnal important că există şi a început să conteze. PSD este acum la răscruce – ori va reuşi să se cureţe cu adevărat şi să devină un partid social-democrat în adevăratul sens al cuvântului şi nu un club pentru milionari şmecheri care plâng forţat de mila amărâţilor, fie se va prăbuşi ca un uriaş cu picioare de lut.

Victoria lui Iohannis nu are legătură, în termeni reali, cu capacitatea de a mobiliza electoratul  a PNL şi PDL.


Cea mai bună dovadă- primul tur. Am văzut că, aseară, au început să glăsuiască,din nou,  tot felul de personaje care, în mod normal, ar trebui să vorbească doar cu procurorii. În termeni reali, nimeni nu ştie ce are-n cap pentru România neamţul de la Sibiu. Există un slogan cu care acesta a câştigat „Lege, nu hoţie. Fapte, nu vorbărie”. Acum va trebui să transforme în probe promisiunile. Dacă unii vor continua să beneficieze de o protecţie discretă doar pentru că au fost echipa sa atunci admiraţia din stradă se va transforma în ură. Pentru că după 25 de ani cu o clasă politică coruptă, care s-a combinat în toate variantele doar pentru a-şi asigura accesul la resurse, poporul vrea curăţenie generală. Sloganul preferat care s-a strigat chiar  mai mult decât „Iohannis” a fost „DNA să vină să vă ia”. Dacă va fi dreptate până la capăt vom vedea în anii care vor veni.

 

6 COMENTARII

  1. Domnule Boța, îmi permit sa va corectez. Sloganul nu a fost „Lege, nu hoție. Fapte, nu vorbărie”, ci „Lege. Nu hoție. Fapte. Nu vorbarie”. Chiar daca e logică varianta Dumnevoastra.

  2. vorbiti de protectie discreta.Ce spuneti de protectia lu Jeni Cioca si Ionel Cioca care au furat banii de la casa de sanatate de la bolnavi si nimeni nu le da numele in stiri dupa ceau facut mult rau social sunt protejati oare de cine

  3. Am o presimtire ca mai degraba PSD va invata lectia dupa aceste alegeri…Din pacate in multe privinte ACL-ul nu e mult diferit de PSD.Avem politicieni cu comportament identic in cele doua mari partide,iar daca se va continua cu ei,nicio o schimbare profunda ,de substanta ,nu se va produce in societatea romaneasca.Practic actuala clasa politica este epuizata din toate punctele de vedere,dar nu cred ca va avea bunul simt sa se dea la o parte!In acest sens un rol important ii va reveni lui Klaus Iohannis si societatii civile autentice,in rol de caini de paza ai schimbarii profunde.Fara o reformare rapida a clasei politice ,a re-democratizarii partidelor ,vom continua in acelasi marasm!

  4. Dle george, nu este o clasa politica obosita, mai de graba este o clasa politica corupta-n totalitate iar societatea civila, nu ne ajuta cu nimic, sunt inexistenti.

  5. Acum traseismul politic va atinge cote inalte . Daca luam exemplul tov director Caprariu Ioan de la CASA JUDETEANA DE PENSII TIMIS vedem ca in cei 25 ani de democratie a migrat de la in partid la altu fara jena numa sa nu piarda ciolanu se fac bani fratilor expertiza functioneaza sub directa lui indrumare . Au fost facute sesizari numeroase da e de neclinti . Cine il sustine ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.