Tineri din toată Europa participă la proiectul Artizenship, la Timișoara, capitală europeană...

Tineri din toată Europa participă la proiectul Artizenship, la Timișoara, capitală europeană a culturii

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-366577083">

În perioada 12 – 18 septembrie la Timișoara se desfășoară proiectul Artizenship, care are ca scop îmbunătățirea calitaății muncii în domeniul tineretului și al teatrului pentru dezvoltarea capacității de angajare a artiștilor, lucrătorilor de tineret, formatorilor și tinerilor.

Proiectul face parte din programul de acreditare Erasmus+ și reprezintă faza finală a unei călătorii începute în 2022 la Tirana, care a continuat apoi cu un al doilea training la Gravina in Puglia, și se încheie astăzi în capitala culturală europeană, Timișoara. La proiect participă 28 de lucrători de tineret din toată Europa, conduși de trainerul Emanuele Nargi, care va explora tema luminii într-o cheie metaforică ca posibilitate de activare a căilor cetățeniei. De fapt, tema TM2023 este „Shine your light!”, o modalitate de a fi protagoniști în comunități prin cultură și participare. Instrumentul folosit în cadrul atelierelor va fi teatrul fizic, mișcarea, vocea, improvizația și performance-ul. Publicul este invitat să participe la ateliere sâmbătă, 16 septembrie, la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, începând cu orele 10 prin înscriere aici.

Proiectul este derulat de Asociația LINK din Italia în colaborare cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.