11 paciente de la Maternitatea Odobescu din Timișoara, depistate pozitiv cu coronavirus

11 paciente de la Maternitatea Odobescu din Timișoara, depistate pozitiv cu coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Prima serie de teste a mamelor care se aflau în Maternitatea Odobescu, care aparține de Spitalul Municipal Timișoara, a arătat că 11 dintre femeile internate acolo au fost infecatate cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19.

Cinci dintre ele au fost deja externate până la primirea rezultatelor, iar cele șase aflate încă la Odobescu urmează să fie transferate la Maternitatea Bega.

Vă reamintim că Maternitatea Odobescu a fost în centrul unei serii de bâlbe din partea autorităților. Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea a decis intrarea în carantină după ce mai multe asistente au fost descoperite ca fiind infectate cu coronavirus, chiar dacă nu avea dreptul să decidă acest lucru.


Ba mai mult, prefectul de Timiș, Liliana Oneț, cea care conduce Comitetul județean pentru situații de urgență Timiș a sprijinit-o, iar ulterior a încercat să acopere ilegalitatea, susținând că nu a fost vorba de o carantină, ci de o izolare și că DSP Timiș nu a făcut nicio anchetă epidemiologică la spital. Asta după ce șefa direcției de sănătatate publică Mariana Rădulescu a acuzat public faptul că scandalul are ”rațiuni strict politice”.

În plus, o parte dintre asistentele medicale de la maternitatea Odobescu, care au fost confirmate cu coronavirus, acuză conducerea Spitalului Municipal Timișoara de faptul că nu a asigurat materiale de protecție și a încercat să mușamalizeze, de fapt, ce se întâmplă acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.