Topul ilegalităților administrației Nicolae Robu, dezvăluite de PRESSALERT.ro

Topul ilegalităților administrației Nicolae Robu, dezvăluite de PRESSALERT.ro

6
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro vă prezintă topul ilegalităților comise în ultimii ani de administrația municipiului Timișoara, condusă de Nicolae Robu și care au fost dezvăluite de site-ul nostru. În majoritatea cazurilor, am fost singurii care am investigat și am scris despre gravele încălcări ale legii și despre legăturile echipei lui Nicolae Robu cu grupările interlope.

1.Poarta morții de pe Calea Lugojului. În 17 septembrie 2017, în urma unei furtuni violente, poarta de intrare în oraș s-a prăbușit, căzând peste mașina condusă de un student la Medicină, care a fost strivit de bucățile de beton. Poarta a fost reabilitată în 2015 de către Primăria Timișoara prin intermediul unui firme abonată la contractele cu municipalitatea – Stareto SRL, plătindu-se 56.000 euro, fără licitație, pentru ”estetizare”.  PRESSALERT.ro a dezvăluit că pentru a se evita licitația s-a invocat urgența lucrărilor, dar, deși autorizația s-a emis în regim de urgență, lucrările au început, efectiv, la șase luni după eliberarea documentului. De la proiectare și până la recepție nu a fost respectată, în nicio etapă, prevederile obligatorii. Lucrările au fost executate fără a exista un proiect tehnic, ci doar niște schițe, iar partea superioară a porții a fost închisă fără a exista o expertiză de rezistență. Ulterior, ISC și expertiza judiciară efectuată în dosarul penal început au confirmat ilegalitățile prezentate în premieră de PRESSALERT.ro. Am dezvăluit faptul că soțul șefei ISC Timiș, cea care ar fi trebui să verifice legalitatea, a avut mai multe contracte cu Primăria Timișoara. Nici până acum ancheta nu a fost finalizată, dosarul zăcând în sertarele procurorilor, după o serie de manevre dubioase pentru a-i salva pe cei din conducerea Primărie Timișoara.

2. Scandalul Retim și limuzina de 74.000 de euro. Primarul Nicolae Robu a semnat ilegal, în ianuarie 2014, prelungirea contractului cu Retim, fără a avea la bază și o hotărâre de consiliu local, așa cum prevede legea și cum s-a întâmplat până la acel moment. La scurt timp după ce Nicolae Robu a semnat actul de prelungire a contractului cu Retim, abonamentul său de telefon mobil a fost mutat de la Primăria Timişoara la societatea de salubritate. Asta, în încercarea de a bloca accesul jurnaliştilor la informaţiile privind valoarea facturii telefonului lui Robu după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit că municipalitatea a plătit 3.200 de euro pentru roaming şi trafic de date după concediul primarului în Dubai. Primarul Nicolae Robu este cel care a girat schimbarea firmei care reprezintă acționarul german în Retim, prin intermediul omului său în AGA – în locul RER Recuperare Ecologică și Reciclare SRL, care avea un capital social de 7.880.000 lei  a apărut SC RER Timișoara SRL, cu un capital social de doar 647.600 lei.-, fără ca modificarea să fie aprobată de către Consiliul Local Timișoara, deși acest lucru era obligatoriu conform actului constitutiv al Retim  SA, unde CLT are 50% din acțiuni. Ulterior, în AGA s-a aprobat cumpărarea unui Mercedes, care a ajuns să fie folosit exclusiv de primarul Robu, având plătite de firma de salubritate toate costurile de întreținere și combustibil, indiferent unde se plimbă liberalul cu mașina. Declarația inițială a lui Robu și a reprezentanților Retim a fost că limuzina a costat 45.000 de euro, ulterior PRESSALERT.ro dezvăluind că valoarea reală este de 74.000 euro. Nicolae Robu a susținut că nu Mercedesul clasa E nu este o mașină de lux.

3. Dosarul anveloparea blocurilor. PRESSALERT.ro a dezvălui, în premieră, scandalul anvelopărilor blocurilor din Timișoara cu fonduri europene. Cristian Palade, membru PNL, patronul firmei Proiect C&A SRL și rudă prin alianță cu Robu la momentul de început al scandalului, în 2014,  a reclamat că a fost păcălit, fiind plătit mai puțin pentru proiectele tehnice necesare reabilitării a 65 de blocuri, iar Primăria Timișoara a falsificat documentele transmise de firma sa. Ulterior, municipalitatea a depus proiectele tehnice falsificate la ADR și a obținut fonduri europene nerambursabile de aproape 10 milioane de euro. Ulterior, DNA a început o anchetă penală în acest caz, Robu fiind suspect în acest caz. Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a verificat documentele din acest caz și a constatat că ”indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”.  Deși Robu este suspect din iunie 2018 în acest dosar al DNA Timișoara, până acum nu a mai fost audiat.

4. Benzinărie pentru prietenul Tuducan. PRESSALERT.ro a dezvăluit că terenul  pe care s-a construit benzinăria de la ieșirea din Timișoara, de pe Calea Lugojului, a fost retrocedat de Nicolae Robu în doar opt luni de când omul de afaceri, Teodor Tuducan, prietenul său de concedii, a devenit mandatarul familiei care-și revendica fără succes terenul de 11 ani, dezmembrarea terenului proprietate a municipiului făcându-se fără a exista o hotărâre de consiliu local.


Teodor Tuducan a semnat la Cadastru documente ca reprezentant al Consiliului Local Timișora, deși nu exista niciun HCL prin care să fie mandatat pentru a se dezmembra terenul municipiului care i-a fost retrocedat. Ulterior, s-au dat autorizații de construire ilegale pentru benzinăria care are doar trei locuri de parcare, deși trebuia să aibă minim șase,  și pentru ridicarea unei parcări pe domeniul public fără a exista însă un HCL care să stabilească lucrul acesta. Tuducan a fost singurul căruia i s-a retrocedat teren acolo, alți foști proprietari, care aveau inclusiv sentințe definitive ale Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a fi puși în posesie, fiind refuzați de municipalitate. PRESSALERT.ro a dezvăluit că Nicolae Robu a semnat în fals documente prin care a dat drept de servitute lui Tuducan, deși terenul respectiv era, la acel moment, proprietatea statului român, prin Guvernul României, nu a municipiului Timișoara.

5. Eldorado-ul imobiliar de pe Calea Urseni. Primarul Nicolae Robu a semnat proiectele de hotărâre pentru trei planuri urbanistice zonale pe Calea Urseni din Timișoara în care este prevăzut că zonele verzi obligatorii, stabilite prin avizele Agenției de Mediu, vor fi ”teleportate” pe alte terenuri în afara zonei reglementate, deși acest lucru este interzis de lege. Aceasta a permis dezvoltatorilor imobiliari să aibă o suprafață construibilă mai mare. Asta după ce Primăria Timișoara a asistat impasibilă la pierderea a cinci hectare din patrimoniul pepinierei aparținând Horticultura SA în ciuda faptului că directorul a trimis o notă avertisment în care semnala faptul că s-au comis ilegalitățile în serie la operațiunile de redobândire a terenurilor de către urmașii foștilor urmași. Ba mai mult, Primăria Timișoara a emis documente cu date false care au permis intrarea în posesia terenurilor, iar avizele de oportunitate date inițial de administrația Robu au fost emise pentru persoane care erau decedate de ani de zile. Aici, a fost construită de firma liderului interlop Alin Gherman, care a ajuns în posesia mai multor terenuri, o casă în care s-a mutat Ioan Nasleu, omul de încredere al primarului Robu și actualul director de la Piețe SA.

6. Avatarurile lumii interlope în administrația Timișoarei. Ioan Nasleu, fostul consilier pe probleme de securitate al primarului Nicolae Robu și cel cu care edilul a fost în concediu în SUA, a devenit celebru pentru legăturile sale cu lumea interlopă după ce PRESSALERT.ro a prezentat fotografii de la chefurile la care participa alături de Lucian Boncu și alți celebri interlopi. PRESSALERT.ro a dezvăluit că interlopii au intervenit pentru a-l apăra pe Nasleu când acesta a provocat scandaluri, iar omul lui Robu nu s-a sfiit să le dea dedicații în cluburile de manele. Nicolae Robu i-a luat de fiecare dată apărarea lui Nasleu susținând chiar că are de unde să piardă procente pentru faptul că este alături de Nasleu. PRESSALERT.ro a dezvăluit că Nicolae Robu a numit-o în fruntea Serviciului public creșe din Primăria Timișoara, fără concurs, Serviciului pe Patricia Chelbu Goje, o tânără de 24 de ani, fără niciun fel de experiență în domeniu, care este soția unui prieten al interlopului Lucian Boncu. Aceasta a fost menținută în funcție interimară de Robu mai bine de un an și jumătate, acesta susținând că ””până acum face treabă foarte bună, nu am motive să fiu nemulțumit de ea”. Ulterior, primarul a ajuns să declare că habar nu avea că Patricia Chelbu a fost numită în funcția respectivă. De asemenea, iubitele interlopilor Lucian Boncu și Paul Ștefan au fost angajate la același serviciu, ulterior dezvăluirilor, Curtea de Conturi constatând că au fost modificate condițiile de concurs pentru ca să poată participa la ocuparea posturilor.

8. Familia liberală de la Colterm. Societatea de termoficare a Timișoarei a devenit un adevărat refugiu pentru colegii de partid ai primarului și apropiații acestuia. De-a lungul timpului, PRESSALERT.ro a dezvăluit o serie de angajări ”pe sprânceană”. Vasile Rușeț, fratele directorului comercial la Colterm, a fost angajat ca și consilier de dezvoltare personală al directorului Emil Șerpe, cu jumătate de normă. Angela Borțoi, fost directorul comercial al Companiei de Transport Public Ara, condamnată penal pentru conflict de interese, a fost angajată în funcția de contabil șef al Colterm SA, dar după dezvăluirea făcută de PRESSALERT.ro a fost îndepărtată din funcție.  Ionuț Vădrariu, verișorul directorului general Emil Șerpe, a fost numit direct șeful stației de sortare, fără a exista vreun concurs pentru ocuparea acestei funcții. PRESSALERT.ro a dezvăluit și faptul că muncitori de la Colterm au lucrat fără contract la amenajarea barului prietenului Sandei Greblă, omul de încredere al primarului Robu.

 

 

6 COMENTARII

 1. Da este foarte real tot dar vreau să văd mâine dacă cetățenii orașului au și înțeles????
  Puterea acum este în mâna cetățenilor și doar ei adică noi toți putem să schimbăm tot clanul interlop din primărie în frunte cu Robu care pare să fie șeful din umbră a interlopilor.
  Vom vota schimbarea și sper ca după să se întâmple chiar schimbarea mult dorită.
  Dar mai vrem să vedem ca cei care au comis tot felul de ilegalitatii să răspundă cu libertatea…..
  Dumnezeu să binecuvânteze Timișoara….

 2. Cred că știu și procurori tot și nu se întâmplă absolut nimic????
  Oare de ce????
  Ce să înțelegem noi cetățenii????
  Dacă ești primar ai voie să faci ilegalități,,,, sa furi,,,,, și să nu răspunzi????
  De ce magistrații ne trag la răspundere doar pe noi cetățenii simpli când greșim și pe ei nu????
  Oare de ce?????
  Așa este corect???
  Poate vom vedea și ziua când vor răspunde într-adevăr cu adevărat și ei în aceasta viața?????
  Dar ce vedem nu este normal și corect din partea magistraților?????

 3. 1) terenurile date la schimb pentru acvariu din centru, (bumuri imobiliare, Piata 700, zona Balta Verde, intersectia Bogdanestilor cu Cetatii, si Lipovei) adica 3 zone super centrale pt. o porcarie;
  2) autobuzele electrice care ruginesc care, pe unde;
  3) plmieri din centru???????

  Acestea sunt realizarile. daca doriti si aveti nervi va scriu si nerealizarile, sau promisiunile nerealizate care le scoate la 4 ani la cate o alegere.
  Sunt de acord cu o schimbare, dar aceasta schimbare sa fie in intampinarea cetatianului si nu in intampinarea firmelo, bancilo si multinationalelor.
  Pentru o Romanie a romanilor, nu pentru niste grupuri de influenta.
  Din pacate dreapta esicherului politic stim ce face(vezi mai sus). Hai sa votam schimbarea, Hai sa votam romani, hai sa votam banateni, hai sa votam PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.