EXCLUSIV DNA, sesizată în scandalul Ostaficiuc – Ornella Design

EXCLUSIV DNA, sesizată în scandalul Ostaficiuc – Ornella Design

2
DISTRIBUIȚI

Scandalul în care este implicat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc, care a semnat un constantin ostaficiuc cu pumnii stransi 1 pcontract de concesiune cu firma familiei sale Ornella Design pentru „parcela de aur” din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara (PITT) a ajuns şi în atenţia DNA. Asta datorită inspectorilor de la ANI care au sesizat procurorii anticorupţie după ce, în timpul verificărilor în urma cărora au constatat existenţa unui conflict de interese, au găsit şi „indicii temeinice cu privirea la săvârşirea de către acesta a infracţiunilor asimilate faptelor de corupţie”.  În timpul verificărilor demarate după ce s-au autosesizat în urma dezvăluirilor PRESSALERT.ro, cei de la ANI au descoperit grave încălcări ale legislaţiei, confirmând prin raportul întocmit investigaţiile noastre. Astfel, inspectorul de integritate a constatat că modul în care a fost organizată „licitaţia/negocierea directă” prin care Ornella Design a concesionat terenul s-a făcut „fără respectarea prevederilor legale în vigoare la aceea dată”. În primul rând, fiind vorba de o licitaţie, anunţul trebuia publicat în Monitorul Oficial partea a VI a, într-un ziar naţional şi unul local, ori în cazul de faţă publicitate s-a făcut în doar două ziare locale. Cum la primul termen al licitaţiei nu au fost trei oferte, comisia trebuia să stabilească o altă dată pentru licitaţie şi dacă nici atunci nu erau trei ofertanţi putea hotărî începerea procedurii de negociere directă.


În cazul Ornella Design, acest lucru nu a fost respectat, comisia trecând direct la negocierea cu firma în care acţionari sunt soţia, fiica şi ginerele lui Ostaficiuc, în baza unui regulament intern aprobat de şeful CJT. Ulterior atribuirii de către comisie a parcelei către firma familiei Ostaficiuc „raportul comisiei de licitaţie supus aprobării sale în calitate de preşedinte al Consiliului judeţean Timiş, în vederea încheierii contractului respectiv, cuprinde prevederi ale desfăşurării procesului de negociere directă ce nu respectă prevederile legale referitoare la regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică în vigoare la aceea dată”, a constatat Agenţia Naţională de Integritate.

De asemenea, s-a constatat că Ostaficiuc a semnat, pe lângă contractul de concesiune cu ginerele său, şi alte documente prin care Ornella Design a fost favorizată, făcându-se referire la decizia de scutire de la plata redevenţei pentru că investiţia nu a fost operaţionalizată în termenul stabilit prin contract. „SC Ornella Design SRL a solicitat prelungirea  termenului de operaţionalizare la data de 28.07.2010 după expirarea atât a perioadei de exceptare de la plata redevenţei, cât şi a perioadei de operaţionalizare, prevederile contractului stabilind că o astfel de solicitare se poate face „în intervalul perioadei de exceptare de la plata redevenţei”. Ostaficiuc este acuzat că prin semnarea referatului care a stat la baza aprobării ulterioare în plenul CJT, firma familiei sale a fost favorizată să nu mai plătească redevenţa din urmă în valoare de 5426, 4 euro plus TVA. Din aceste motive, ANI a considerat că sunt „indicii temeinice cu privirea la săvârşirea de către acesta a infracţiunilor asimilate faptelor de corupţie” şi a sesizat DNA, acuzându-l pe Constantin Ostaficiuc de două infracţiuni – abuz în serviciu contra intereselor publice şi folosirea, ]n orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Pentru aceste infracţiuni pedeapsa este între 1 şi 15 ani de închisoare. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla care sunt argumentele lui Ostaficiuc cu care vrea să anuleze decizia ANI de conflict de interese.

2 COMENTARII

  1. Ar trebui sa fiu bucuros. Da’ nu sunt. De ce? Motivu’ este simplu. De fapt, motivu’ e mai multe.
    Unu’ dintre motive ar fi faptu’ ca „draga de ANI” l’a acuzat pe Brendu’ de o cestiune de doi lei. Pai, la cat a jupuit Brendu’ din judet sumele vehiculate de ANI este apa chioara. Pai, cand tu ca prezident al Consiliului de Coordonare a ADR VEST (pe scheletu’ careia ciorcovatzu’ dorea sa faca regiunea) ti-ai aprobat fonduri ioropene de 250.000 de ioroi, apoi dupa ce ai cumparat bunurile, ai mai cerut si ai primit teveau’ inapoi, cam vreo 50.000 de ioroi, atunci suma de 5.000 de ioroi este un mizilic. Dar Brendu’ nu se da inapoi de la mizilicuri. Drept dovada ca a vandut skoda personala catre (P)Ornella Design pentru suma de 55.000 de ron. N-am inteles miscarea. Stiindu’l pe Bredu’ si pe tante Luci ca neste persoane foarte chivernisite ca sa nu spun „hagitudosiste” m’am mirat ca au cheltuit cam o mie de ron pentru transcrierea automobilului pe numele lu’ (P)Ornella Design. Smecher deleanu.
    Pai, (P-de la publicitate)Ornella Design are in conturi la ora actuala cam 300.000 de ioroi, adeca 250.000 de ioroi fonduri ioropene si 50.000 de ioroi, reprezentand rambursarea de TVA din luna mai 2011. Nimic ilegal, in fond. Era dreptu’ Brendului sa solicite returnarea de tevea. Dar in momentu’ in care statu’ trece prin asemenea momente grele ma asteptam ca si Brendu’ sa fie o persoana simtitoare si sa lase statu’ sa lucreze cateva luni cu banii lui, ca toti ceilalti oameni de afaceri. Ei, da’ cum transferi banii din conturilii firmei in contu’ personal? Asta’i marele chichirez. Ca sa scoti din conturilii firmei suma de 300.000 de ioroi ar trebui sa platesti statului cam 100.000 de ioroi, ca impozit pe profit si impozit pe „dividente”. Asa ca mai bine vanzi din casa catre firma, un otovehicul, un tablou, alte flecushtete. Vanzarile de obiecte de la persoane fizice catre firma nu sunt purtatoare de tevea si nici nu sunt impozabile. Deci, asta a fost motivu’ pentru care brendu’ a vandut masinutza catre (P)Ornella Design. Mai degraba cheltui o mie de ron cheltuieli de transcriere, decat 23000 de ron impozit pe profit si pe „dividente”, mai ales ca mai trebe sa stai cam un an cu bistarii in conturi, cand nevoia de lobutinasi te mananca acu’.
    Asa ca Brendu’ si’a vandut masina catre (P)Ornella Design. Tot asa, Donsoara Ornella (fara P ca ea n’are nevoie de publicitate – e pe persoana fizica) a cautat in garaj dupa lucrarile de pictura din copilarie, a dat fugutza la un evaluator si apoi le’a vandut firmei. Si uite cum fondurile ioropene au fost papate cu un otomobil cehesc si neste acuarele si guase. Ce tevea, ce „empozit pe dividente”, astea e pentru fraieru’ de votant, noi astia portocalii tragem tunu’ cat e Blejnar cald, ca cand o racii e nasulie mare.
    Asa cum am zis, problemele Brendu’lui si a celor care’l tradeaza incurca si afacerile unor apropiati ai Brendului. Astfel, unii au fost sfatuiti (cu succes) sa nu participe deocamdata la licitatiile de la Bastion, din diverse motive. Unu’ din motive ar fi cash’cavalu’. Adeca, s’ar putea sa dai cash’cavalu’ la cine nu trebe si sa ramai de bushbe, adeca si f…tut si cu banii luati. Altii au fost sfatuiti sa stea un pic in umbra, pe motive de gelozie, cazu’ Chera Duduca. Altii nu au vrut sa riste sa intre intr’un razbel care nu este a lor. Cert este ca bongetu’ local pierde chiria. Paguba’n ciuperci. E bani publici. Ce’i mai grav e ca nu intra nici in buzujebu’ unora, de a trabuit Pitzyponcu’ Gastric sa mearga cu miloaga la bunica nevestii ca n’avea bani de cosnitza.
    Un alt motiv, pentru care nu ma bucur de necazu’ Brendu’lui este ca urmare a pricipiului: „schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”. L’am vazut la tembelizor pe Pitzyponcu’ Gastric, acest Brutus al pede minus el. Era atat de tzantzos si de ingamfat, incat este mai mult ca sigur ca este unu’ din cei care au sapat din greu la temelia Brendu’lui. Ca Pitzyponcu’ Gastric mai e multi in Timisoara, apropiati ai Brendu’lui dar care’l tradeaza la greu. Oare coane Brendu’le de unde crezi ca as stii io de guasele lu’ Ornella sau de fondurile ioropene si alte cele. Fii sigur ca pretenarii tai vin si toarna tot, pentru un trabuc si un pahar de armagnac.
    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa turnati bineeeee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.